---

zomervakantie

Voordat u van de laatste Infothijs van dit schooljaar gaat genieten, wensen wij u alvast een heel plezierige zomervakantie! Op donderdag 20 juli om 12.30 uur begint deze vakantie (de kinderen zijn in de middag vrij, zie ook de kalender). Op maandag 4 september openen wij de deuren voor het nieuwe schooljaar!

vrijdag 1 september kunt u de eerste Infothijs  van 2017-2018 in uw mailbox verwachten met daarin belangrijk nieuws voor de start van het schooljaar.

Wij bedanken u voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar! Alle leerlingen en hun ouders die vanaf volgend jaar naar een andere school gaan wensen wij een goede, nieuwe schoolperiode toe! Voor alle anderen zeggen wij; graag tot ziens op 4 september! 

---

groeps- en leerkrachtverdeling 2017-2018

Het komende schooljaar ziet de groeps- en leerkrachtverdeling er als volgt uit:

 

•  1/2A - Lisette Grondhuis

•  1/2B - Elly Modderman-Wiersma

•  1/2C - Gea Ensing

•  2/3   - Sigrid de Lange-Meinders

•  3      - Kim Kruizinga

•  4      - Dewie Drent-Nout

•  5      - Alda Karssens

•  6      - Stieneke Buunk

•  7      - Pascal Wallinga

•  8      - John Feiken

De leerkrachten die 4 dagen voor de groep staan, zullen een leerkracht naast zich krijgen voor 1 dag. Daarnaast zal er extra ondersteuning zijn in alle groepen door leerkrachten die geen eigen groep hebben.

In de laatste week van de zomervakantie ontvangt u een extra nieuwsbrief. Hierin staat wie de vervanging van losse dagen gaat doen. Ook leest u hier andere belangrijke dingen voor een soepele start van het nieuwe schooljaar (o.a. wanneer welke groep bewegingsonderwijs heeft).

---

 

slimme julivogel

Vorige week dinsdag deed ook het team van o.b.s Theo Thijssen mee aan de staking. Een poging om duidelijk te maken hoe belangrijk het onderwijs is! Het uurtje later beginnen zorgde in veel gezinnen voor nogal wat organisatorische creativiteit. Wanneer een kind thuis vraagt waarom ze die ochtend niet naar school hoeft, krijgt ze een korte uitleg. Het woord 'staken' blijft nog onduidelijk, want ze stelt de volgende vraag;

Mama, waarom doen de meesters en juffen dat eigenlijk niet op zaterdag, dat staken?

Gelukkig was er thuis een heel uur de tijd om dit precies uit te leggen. Onverwacht werd dit dus een leerzaam uurtje!

Dank aan alle ouders voor uw steun en begrip op deze ochtend, bijna alle ouders hebben zelf de opvang voor hun kind geregeld!

---

sportdag

Op woensdag 6 september staat de sportdag op het programma. De sportdag voor groep 3 t/m 8 vindt plaats op de atletiekbaan van AAC. De groepen 1 en 2 hebben een sport- speldag in en om school.

Voor deze sportdag zoeken wij enthousiaste ouders en andere mensen die willen helpen bij de organisatie. Binnenkort ontvangt u hiervoor een brief met een opgavestrookje. Helpt u ook mee bij de sportdag? Alvast bedankt, namens alle leerlingen!

---

cyberpesten

Twee jaar geleden heeft een student onderzoek gedaan naar cyberpesten op school. Dit onderzoek is onlangs afgerond.

Uit onderzoek en literatuurstudie blijkt dat cyberpesten (pesten via WhatsApp, via chatspelletjes, o.a. Mindcraft, via Facebook, via Instagram en via de email) regelmatig plaatsvindt.

Veel vaker dan volwassenen in de gaten hebben.

Het pestgedrag vindt veelal plaats in de tijd na schooltijd in onbewaakte ogenblikken thuis en op straat.

Als leerkrachten worden we regelmatig met dit fenomeen op school geconfronteerd, omdat het de kinderen in de groep betreft. Pester(s) en gepeste kinderen zitten immers samen in de groep.

Uit het onderzoek bleek dat cyberpesten niet is te voorkomen en dat we daar als school ook niet de vinger op kunnen leggen, maar dat als we het met elkaar zo goed mogelijk willen oplossen, we samen met de ouders dit fenomeen moeten aanpakken.

Wanneer er melding wordt gedaan van cyberpesten ontvangt u van de leerkracht een brief met de melding dat er onlangs sprake is geweest van cyberpesten met het verzoek aan u daar met uw kind over in gesprek te gaan en alert te zijn.

Op school zullen we door middel van kringgesprekken aandacht besteden aan cyberpesten.

De leerkracht neemt contact op met de ouders van direct betrokken kinderen.

Wij hopen door de samenwerking tussen ouders, school en kinderen, het probleem niet te laten escaleren en rekenen in het belang van een goede sfeer op uw medewerking.

Vriendelijke groet,

Team o.b.s. Theo Thijssen

---

uit de schoolgids...                               enquête

In de schoolgids vindt u onderstaande uitleg over de enquête die u deze week hebt ontvangen. U bewijst ons er een grote dienst mee wanneer u die enquête ingevuld (eventueel anoniem) bij de leerkracht inlevert. Alvast hartelijk dank!

---

nieuws van BSO Theo Thijssen

Hallo allemaal,

Even een stukje vanuit bso Theo Thijssen.

Donderdag 29 juni hebben wij de Drentse modderdag gevierd. De zandbak is vol enthousiasme gevuld met water, waardoor het een lekkere substantie werd…..

Er werd in gestampt, geschept, gezeefd en gebaggerd, heerlijk! Toch zijn er nog best veel kinderen die niet vies willen worden. Dat mag toch?

Wij willen iedereen een hele fijne vakantie toewensen en voor de kinderen die school gaan verlaten heel veel succes en plezier in het voortgezet onderwijs.

 Bso-groetjes, Ieta en Liesbeth

 

---

van de website...               www.obstheothijssen.nl

 

Onderstaande leuke berichten stonden afgelopen periode op de website. Als er een activiteit is geweest staat er vaak snel een beschrijving met foto's van de activiteit online. Leuk voor uw kind en natuurlijk voor u!

Modderpret kleuters

Modderpret kleuters

Bij de kleuters spelen we veel buiten, omdat het goed is voor de ontwikkeling van de kinderen. De kinderen genieten volop van het spelen en vandaag hebben ze zelfs met het regenwater gespeeld. “In de zandbak hadden we een waterbaan gemaakt. We hebben een gat gegraven in de zandbak en daar hebben we water van het gat in gedaan.” Xavian …

Lees verder

---
Ook op obs Theo Thijssen werd gestaakt...

Ook op obs Theo Thijssen werd gestaakt...

Vandaag, 27 juni 2017 gingen heel veel basisscholen een uur later dan normaal open. Wij als team maken ons ook zorgen over de toekomst van het onderwijs. De redenen en de voorbeelden zijn u vast niet ontgaan (De media heeft de berichtgeving over het basisonderwijs inmiddels hoog op de prioriteitenlijst staan.) Wij hopen dat de actie effect gaat krijgen. Bedankt, …

Lees verder

---
En ook een Chessity diploma voor Toine Kiel!

En ook een Chessity diploma voor Toine Kiel!

Sinds een aantal weken zijn er een aantal kinderen begonnen met de schaaklesmethode Chessity. Nadat er verschillende lesactiviteiten zijn afgerond, zijn de kinderen toe aan een examen. Toine Kiel uit groep 7 heeft heel knap het ‘Pion-diploma’ gehaald. Hopelijk volgen er nog meer. Gefeliciteerd Toine! Wanneer er nog leerlingen zijn die interesse hebben in een account voor Chessity, kunnen ze …

Lees verder

---
Zorg dat je gezien wordt!

Zorg dat je gezien wordt!

Om kinderen bewust te maken van het gevaar van de dode hoek wordt hierover in Drenthe voorlichting gegeven in groep 8 van de basisscholen. Een rijinstructeur geeft uitleg over de dode hoek bij een echte vrachtauto. Op donderdag 22 juni kregen de kinderen van onze groep acht les over het gevaar van de dode hoek. De kinderen mochten zelfs plaats …

Lees verder

---
Chessity diploma voor Adam Bekhit!

Chessity diploma voor Adam Bekhit!

Sinds een aantal weken zijn er een aantal kinderen begonnen met de schaaklesmethode Chessity. Nadat er verschillende lesactiviteiten zijn afgerond, zijn de kinderen toe aan een examen. Adam Bekhit uit groep 7 heeft heel knap het ‘Pion-diploma’ gehaald. Hopelijk volgen er nog meer. Gefeliciteerd Adam! Wanneer er nog leerlingen zijn die interesse hebben in een account voor Chessity, kunnen ze …

Lees verder

---
Schoolreis groep 7

Schoolreis groep 7

Vrijdag 16 juni is groep 7 om half 9 op de fiets vertrokken naar Joytime in Grolloo. In Grolloo aangekomen, kregen we uitleg over het klimmen. Daarna mochten we 2 uur lekker klimmen. Je kon een soort van parcourtje afleggen, zelfs met een hele hoge kabelbaan die over het water ging. Daarna gingen we lekker patat eten en genieten van …

Lees verder

---
Chessity diploma voor Stella Dekker

Chessity diploma voor Stella Dekker

En ook een Chessity diploma voor Stella Dekker! Sinds een aantal weken zijn er een aantal kinderen begonnen met de schaaklesmethode Chessity. Nadat er verschillende lesactiviteiten zijn afgerond, zijn de kinderen toe aan een examen. Stella Dekker uit groep 6 heeft heel knap het ‘Pion-diploma’ gehaald. Hopelijk volgen er nog meer. Gefeliciteerd Stella! Wanneer er nog leerlingen zijn die interesse …

Lees verder

---
Schoolreis groepen 1,2,3 en 4!

Schoolreis groepen 1,2,3 en 4!

Afgelopen vrijdag was het ein-de-lijk zover…. We gingen op schoolreis!! Toen de kinderen ’s ochtends in de klas kwamen, kregen ze een T-shirt van school aan. Nog even een paar liedjes zingen en naar het toilet om daarna in een lange rij naar buiten te gaan. Er stonden drie bussen op ons te wachten. Eenmaal in de bus hebben we …

Lees verder

---
Groep 8 kamp 14-06-2017 t/m 16-06-2017

Groep 8 kamp 14-06-2017 t/m 16-06-2017

Groep acht ging dit jaar op kamp naar de Boerhaarshoeve in Grolloo . We gingen 13 kilometer heen fietsen, alleen werden we verrast en gingen langs Drouwenerzand. Het was heel mooi weer we waren in veel attracties en we hadden daar ook meteen avond gegeten. Daarna gingen we de andere 5 kilometer nog naar het kamp fietsen. Toen kwamen we …

Lees verder

---
het Drents Verkeersveiligheids Label is gecontinueerd!

het Drents Verkeersveiligheids Label is gecontinueerd!

Woensdag heeft Christa Schaap met de verkeerscommissie de school gescoord voor verlenging van het Drents Verkeersveiligheids Label (DVL) We hebben het Label weer voor 3 jaar aan de muur van onze school hangen. In alle groepen worden voldoende verkeerslessen gegeven en er zijn extra projecten zoals aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Als beloning krijgen we deze keer een …

Lees verder

---
1-uurs-staking dinsdag 27 juni 2017

1-uurs-staking dinsdag 27 juni 2017

Beste ouders/ verzorgers, Al geruime tijd maken leerkrachten van basisscholen in het hele land zich ernstige zorgen over de toekomst van goed primair onderwijs. POinactie, de vakbonden en werkgeversorganisatie PO-raad willen deze zorgen onder de aandacht van de politiek brengen. Zij hebben een prikactie op 27 juni aangekondigd en willen een manifest aanbieden in politiek Den Haag. Wij zijn aangesloten …

Lees verder

---

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag voor de vakantie kunt u even een kijkje nemen tussen de gevonden voorwerpen. Deze kunt u altijd vinden in de kast naast de beestenboel. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels, e.d.) worden op het kantoor van Janno neergelegd. Na deze laatste woensdag worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container.

Lees online.

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

Sponsor van o.b.s. Theo Thijssen

---