---

studiedag 4 mei

Op 4 mei waren alle leerlingen vrij. Het team van o.b.s. Theo Thijssen heeft deze dag aandacht besteed aan het voorbereiden voor het volgende schooljaar. Ook is er een teamscholing op het gebied van leren geweest. Aan het einde van de dag was er voor iedereen een workshop muziek en zingen, gegeven door Zingkikker. Alle teamleden zijn geïnspireerd! Wellicht merkt u er binnenkort iets van doordat u uw kind nieuwe liedjes in een nieuwe vorm hoort zingen.

---
slimme vogel 2

 

slimme aprilvogel

Zoals u weet is beweging voor kinderen belangrijk, klimmen en klauteren hoort daar natuurlijk bij. Wanneer niet alle kleuters even hoog durven te klimmen, wordt hier in de klas over gesproken. Het woord 'hoogtevrees' komt ook voorbij.

Een paar weken later, heeft een kind een pijnlijke wond aan het hoofd, wanneer de jongen bukt, doet deze wond nog meer pijn. De leerling stelt daarom de terechte vraag:

'Kan je ook laagtevrees hebben?'

---

nieuws van de commissie avond4daagse

Afgelopen donderdag zijn de tassen uitgedeeld voor de avond 4daagse

In deze tas vindt u o.a. een brief (of meerdere brieven indien u zich aangemeld heeft als begeleider) en de groepsindeling (niet bij kinderen die enkel op de vrijdagavond lopen). Wij verzoeken u om deze brieven aandachtig door te lezen, zodat u weet wat er van deelnemers/ begeleiders verwacht wordt.

Nog enkele aandachtspunten/aanvullingen op de brief:

- Kom op tijd en zoveel mogelijk op de fiets. Het parkeerterrein bij ACV en de Bonte Wever wordt autovrij, er kan met auto's geparkeerd worden bij het Provinciehuis of Vincent van Gogh (Salland).

- In het tasje vindt u een keycord (mogelijk gemaakt door Breman Service Drachten en Tandtechnisch laboratorium Noord Nederland bv) met naamkaartje van uw kind als u uw kind zelf begeleidt. Als uw kind in een groepje mee loopt krijgt het kind een keycord van zijn/haar begeleider. Op het kaartje staat het telefoonnummer dat u hebt vermeld op het inschrijfformulier. Verzoek aan de begeleiders om zijn/haar telefoonnummer nog achterop de naamkaartjes te schrijven met een watervaste stift. Als u uw kind weer ophaalt, keycord graag weer inleveren bij de begeleider of bij 1op1 begeleiding bij de hoofd aan/afmelder.

-Op vrijdagavond moet de deelnemer zijn/haar keycord inleveren bij het aan- en afmeldpunt en krijgt daarna zijn/haar medaille. Wanneer een keycord niet ingeleverd wordt, zal er €2,00  in rekening worden gebracht.

- Wanneer er op de laatste avond onverwacht iets anders verloopt en het niet mogelijk is de medailles uit te delen, zullen de medailles in de week er na op school worden uitgedeeld. Uw kind kan dan de medaille ophalen bij inleveren van keycord en t-shirt op de volgende momenten: 

maandag 22 mei om 14.15 uur

woensdag 24 mei om 8.15 uur

woensdag 24 mei om 12.30 uur

de organisatie van de avond4daagse staat op deze momenten in de buurt van de hoofdingang (ingang groep 3 en 4).

Voor vragen kunt u terecht bij Ellen Lukken (Carlijn groep 4), ellenlukken@live.nl

Wij wensen iedereen een geslaagde wandelweek!

vriendelijke groet,  commissie avond4daagse

---

uit de schoolgids...             de start van de dag

Onderstaande tekst staat in de schoolgids. Wilt u ons helpen er voor te zorgen dat uw kind voor de tweede bel in de klas is? U bewijst ons, maar vooral de leerlingen, er een grote dienst mee!

Voor veel ouders is de weg naar de klas ‘s morgens een natuurlijke gang, zeker in de onderbouw. Het is goed kinderen zo snel mogelijk te leren zelf het lokaal in te gaan. Wilt u daarbij de eerste bel zien als signaal om de school weer te verlaten, zodat de leerkracht bij de tweede bel kan starten? Als u met andere ouders iets wilt bespreken na het brengen van uw kind(eren), wilt u dat dan bij voorkeur niet doen in het zicht van de kinderen? We merken regelmatig dat dit invloed heeft op vooral de jonge kinderen. Uitgebreid allerlei dingen overleggen met de leerkracht kan voor schooltijd gewoon niet, daar moet u even een aparte afspraak voor maken.

Vanaf groep 3 worden kinderen die dat zelf willen in de gelegenheid gesteld om vanaf kwart over acht alvast met hun werk te beginnen, om er zo voor te zorgen dat het werk op tijd af is. Natuurlijk kan er in zo’n lokaal alleen maar goed gewerkt worden, wanneer de situatie niet te onrustig is. Vandaar dat deze deur maar even open blijft om alleen de bewust kiezende kinderen die kans te gunnen.

Voor alle duidelijkheid, de deur van de bovenbouw (groep 5 t/m 8) gaat een kwartier voor tijd even open. Daarna gaat de deur weer dicht en pas bij de eerste bel weer open. De deur van de hoofdingang gaat een kwartier voor tijd open en blijft open. Kinderen van de groepen 5 t/m 8 mogen die ingang niet gebruiken om alsnog voor extra werken te kiezen. U kunt als ouder tot de eerste bel natuurlijk altijd naar binnen om even iets met de leerkracht te overleggen of een afspraak te maken.

---

sponsoren o.b.s. Theo Thijssen

Onderaan deze nieuwsbrief ziet u altijd de naam van Warenhuis Vanderveen uit Assen. Dit is zo omdat Vanderveen al jaren een trouwe sponsor van onze school is. Met het extra geld dat we ontvangen van sponsoren kunnen we de leerlingen op school net iets extra's bieden. Denk hierbij aan boeken voor de bibliotheek, een voorstelling of excursie bijvoorbeeld in de themaweek. Heeft u belangstelling om ook sponsor van o.b.s. Theo Thijssen te worden? Er kan een vast bedrag per jaar afgesproken worden en daarvoor zetten we uw bedrijfsnaam of logo onderaan deze nieuwsbrief die maandelijks naar ruim 400 adressen wordt verstuurd en welke op de website in het digitale archief ook nog lang terug te lezen is. Tevens wordt uw logo dagelijks getoond op de kabelkrant, te zien op 3 plekken in de school. Bent of kent u iemand die hier interesse in heeft? U kunt contact opnemen met Bauke Waslander via dir@obstheothijssen.nl, telefonisch via 0592 820 620 of u loopt gewoon even binnen, wij stellen het zeer op prijs!

---

Aska Kinderopvang wordt Plateau Kinderopvang

Sinds afgelopen maandag (8 mei 2017) gaat ASKA verder als Plateau Kinderopvang. Vanaf 2013 heeft Plateau al een nauwe samenwerking met ASKA en dat is zichtbaar op de openbare basisscholen in Assen. In de afgelopen jaren is gezamenlijk een doorgaande leerlijn ontwikkeld waarin kinderen van 0-13jr opvang en onderwijs krijgen. Dit is gerealiseerd op de Alles-in-1-scholen in Peelo, Marsdijk en Kloosterveen. Om klaar te zijn voor de toekomst, waar het aanbieden van onderwijs, opvang en vrije tijd vanuit één doorgaande leerlijn gemeengoed wordt, gaat ASKA verder als Plateau Kinderopvang. Voor ouders en kinderen zullen geen grote wijzigingen plaatsvinden. Alle locaties in Assen, waaronder alle zelfstandige locaties, gaan over naar Plateau Kinderopvang. De kinderen worden op dezelfde locaties en door dezelfde leidsters opgevangen. Voor vragen kunt u terecht bij de schooldirecteur of bij de leidsters van de kinderopvang.

Zie voor meer informatie ook: www.plateau-assen.nl.
                       

---

van de website...               www.obstheothijssen.nl

 

Onderstaande leuke berichten stonden afgelopen periode op de website. Als er een activiteit is geweest staat er vaak snel een beschrijving met foto's van de activiteit online. Leuk voor uw kind en natuurlijk voor u!

Gr.7 en 8 gaan over de grens.

Gr.7 en 8 gaan over de grens.

Natuurlijk niet echt, maar het thema. Ze gingen ervoor naar het ICO . Ze hebben daar gedanst in rare stijlen. Ze gingen daarna naar het Drents Archief. Ze moesten te weten komen waarom Johannes van Lier is gevlucht. Ook zijn ze naar de bibliotheek gegaan om een quiz te doen op Kahoot, hier hebben we stellingen gedaan over vluchtelingen.   …

Lees verder

---
Kunstheldenproject.

Kunstheldenproject.

KUNSTHELDEN In de groepen 7 & 8 hebben leerlingen deelgenomen aan de workshop van Kunsthelden. Kunsthelden is een juniorversie van Kunstbende en biedt kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar begeleiding/coaching en een podium waar zij zichzelf kunnen laten zien. Meedoen kan in één van de volgende categorieën: Beeldend, Dans, Film, Muziek, Schrijven en/of Theater. De coachingsdag van Kunsthelden is …

Lees verder

Thijsjesraad trakteert op speelse ochtend.

Thijsjesraad trakteert op speelse ochtend.

Na uitgebreid overleg konden de Thijsjesraad-leden vandaag de vruchten plukken van hun voorbereiding. Voor de pauze werd de kinderen van groep 1 t/m 3 een mooie act voorgeschoteld, met aan het eind een mee-doe-lied. De kinderen deden heel enthousiast mee en de Thijsjesraad vond het unaniem superleuk om te doen. Na de pauze volgde een iets spannender onderdeel: alle leerlingen …

Lees verder

---
Fietscontrole op het plein.

Fietscontrole op het plein.

Vanmorgen zijn er 109 fietsen van de kinderen van de groepen 3 tot en met 8 gecontroleerd door heren van Veilig Verkeer. Ze werden geholpen door ouders van onze school. 79 fietsen waren in orde en bij 30 stuks mag nog een reparatie gedaan worden. Vaak was de verlichting en/of reflectie niet in orde. Volgende week gaan de kinderen van …

Lees verder

---
Quinsley viert feest!

Quinsley viert feest!

Op vrijdag 21 april hebben we een hele belangrijke dag gevierd. Niet alleen de Koningsspelen waren op deze dag, maar we hadden deze dag ook een groot feest voor Quinsley. 2 jaar geleden werd bij Quinsley leukemie (eigenlijk dus ‘stommemie’, aldus de kinderen) geconstateerd en vandaag hebben we gevierd dat Quinsley klaar is met al zijn behandelingen. We werden opgehaald …

Lees verder

---
Denkspeldag en Koningsspelen

Denkspeldag en Koningsspelen

klik op de foto voor schitterende foto's!!   https://goo.gl/photos/t9GTtBYCHW5uM3UP9     Het was vandaag een gezellige boel op school. In het kader van de Koningsspelen is de onderbouw de hele morgen bezig geweest met allerlei spelletjes. In het speellokaal werd het dansje nog een keer goed geoefend en buiten stond ook nog een springkussen voor hun klaar. De bovenbouw heeft de …

Lees verder

---
Struikelstenen groep 6, 7 en 8

Struikelstenen groep 6, 7 en 8

Groep 6, 7 en 8 hebben vandaag in het centrum van Assen en daar omheen struikelstenen schoongemaakt. Struikelstenen zijn kleine koperen gedenkplaatjes met de namen van Joodse mensen en verzetsstrijders die tijdens de 2e wereldoorlog gedeporteerd zijn, en dat niet hebben overleefd. Ze liggen in de straat op de plek waar de mensen gewoond hebben. 's Ochtends hebben we eerst …

Lees verder

---
Naar de kinderboerderij

Naar de kinderboerderij

Deze week mochten ook de groepen 1-2c en 1-2d een bezoek brengen aan kinderboerderij 'de Hofstede'. In het duurzaamheidscentrum kregen we een les over dieren in de lente. De meester had een lamprei (een baby konijn) en een klein lammetje (een baby geitje) die we mochten aaien. Daarnaast liet hij ons ook een soort draak zien, het was een salamander. …

Lees verder

---
Nieuwe spelvormen schaken

Nieuwe spelvormen schaken

Op 12 april is meneer Hillenkamp van Stichting Jeugd Schaak Noord met een aantal collega's naar o.bs. Theo Thijssen gekomen om een nieuwe spelvorm, afgeleid van het zo bekende schaakspel te introduceren. Op ons schoolplein staat een prachtig schaakbord. Op en rond dat bord lieten enkele kinderen uit de groep 4 t/m 8 zien welke geheimen er nog meer schuilgaan …

Lees verder

---
Naar kinderboerderij De Hofstee!

Naar kinderboerderij De Hofstee!

  We zijn met twee groepen naar de Hofstede geweest. We kregen een les over de lente. De juf had een konijnenjong en een geitje van 5 weken. Alle kinderen mochten aaien. We hebben buiten gegeten en gedronken en in het speeltuintje gespeeld. Binnen waren er nog meer jonge dieren. Het was heel koud buiten. Alle ouders en stagiaires bedankt …

Lees verder

---
Schoolvoetbal groep 7 en 8.

Schoolvoetbal groep 7 en 8.

  Woensdag 5 april stond de 2e ronde van het schoolvoetbaltoernooi op het programma voor de voetbaljongens uit groep 7 en 8. Na een heuse ‘FC Groningen-warming-up’ van Robin konden we beginnen aan de drie wedstrijden. Na 2 verloren wedstrijden tegen de Heksenketel en de Valkenhorst, hebben we het toernooi positief afgesloten met de winst tegen Obs Kloosterveen. Helaas was …

Lees verder

---

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de gevonden voorwerpen. Deze kunt u altijd vinden in de kast naast de beestenboel. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels, e.d.) worden op het kantoor van Janno neergelegd. Na deze laatste woensdag worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. De waardevolle voorwerpen worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

Sponsor van o.b.s. Theo Thijssen

---