---

van de directeur                     Bauke Waslander

 

Inmiddels ben ik alweer enkele maanden aan het werk als interim-directeur op o.b.s. Theo Thijssen. Na de eerste periode van kennismaken, aftasten en observeren ben ik aan de slag gegaan met een plan van aanpak. Een onderdeel daarvan is het invoeren van BLP (Building Learning Power). Er is een werkgroep BLP gevormd. Deze werkgroep  bestaat uit enkele teamleden. De werkgroep inspireert de rest van het team en zorgt ervoor dat er gezamenlijk een doorgaande lijn BLP ontwikkeld wordt. Het doel is dat alle teamleden BLP optimaal kunnen inzetten tijdens het lesgeven en dat BLP een vanzelfsprekend onderdeel van onze dagelijkse gang van zaken wordt, temeer omdat deze manier van denken en handelen perfect past bij de daltongedachte.

Ik kan zeggen dat ik in november een betrokken en hardwerkend team heb aangetroffen!  Er heerst rust en een veilig klimaat in de groepen. Tijdens groepsobservaties zie ik vrolijke leerlingen die de ruimte krijgen om zich de kernwaarden van het daltononderwijs  (vrijheid, samenwerking en zelfstandigheid) eigen te maken.

Binnen het onderwijs is het belangrijk om niet stil te staan en is het zeker goed om nieuwe kansen aan te grijpen om op die manier het onderwijs nóg beter te maken. Het is daarbij natuurlijk van het grootste belang dat een mogelijke vernieuwing past binnen het onderwijsconcept van o.b.s. Theo Thijssen en een waardevolle toevoeging is. Ik probeer goed te kijken welke vernieuwingen op school ingepast kunnen worden en breng deze ter sprake bij het team. Samen maken we dan keuzes en beslissingen, niet alleen samen met het team, maar ook met de Medezeggenschapsraad, waar ik nauw contact mee houd.  De ontwikkelpunten die opgepakt gaan worden, komen terug in het schooljaarplan voor het nieuwe schooljaar. Aan dit schoolplan wordt momenteel gewerkt.

Dan is er nog een belangrijk onderwerp waar we op dit moment aan werken; het opstellen van een profielschets voor een nieuwe directeur. Het team en MR houdt zich hier samen met medewerkers van het Stafbureau van Plateau Openbaar Onderwijs mee bezig. Er wordt ook gekeken op welke manier de sollicitatieprocedure vorm gaat krijgen. Binnenkort zal de vacature uitgaan en ik reken er op dat er hierdoor een goede directeur gevonden kan worden.

Tot de benoeming van een nieuwe directeur een feit is, ben ik hier interim-directeur. Het is de verwachting dat dit tot de zomervakantie het geval is.

Hopende u hiermee voldoende te hebben ingelicht,

Met vriendelijke groeten,
Bauke Waslander

---

12 april, schaken op het plein, komt u kijken?

De komende 3 jaren is Drenthe het schaakmiddelpunt van Nederland. Er worden Kampioenschappen Jeugdschaak gespeeld en er wordt in Drenthe op de baisscholen extra aandacht gevraagd voor het schaken. Ook wordt er onderzoek gedaan naar het spelen met schaakstukken in combinatie met lezen en rekenen.

Op 12 april om 12.00 uur komt Jozias Hillenkamp van Stichting Jeugd Schaak Noord met een aantal collega's naar o.bs. Theo Thijssen om een nieuwe spelvorm, afgeleid van het zo bekende schaakspel te introduceren. Er is op het plein een prachtig schaakbord. Op en rond dat bord laten enkele kinderen uit de groep 4 t/m 8 zien welke geheimen er nog meer schuilgaan achter dat al eeuwen oude denkspel. Er wordt gewerkt met nieuwe spelmiddelen waarmee de leerlingen kleine stukjes van het schaakspel gaan verkennen. Spellen als 'schaaktikkertje' of '4 tegen 4' zijn hier voorbeelden van.

Om 12.00 uur zullen alle leerlingen van de school buiten bij het schaakbord staan, om te kijken hoe hun klasgenoten de spelvormen verkennen. Ook u als belangstellende, bent dan van harte welkom op het plein om mee te kijken! Het is mogelijk dat er media aanwezig is op dat moment. Houdt u er daarom rekening mee dat er gefilmd en gefotografeerd kan worden.

Heeft u vragen? U kunt ze stellen aan Pascal Wallinga, de schaak-coördinator op o.b.s. Theo Thijssen.

---
slimme vogel 2

 

slimme aprilvogel

Op 22 maart was iedereen welkom om onze school te bezoeken. Dit was in het kader van het openbaar onderwijs in Assen. De leerkracht legt uit wat er in dit geval met het woord 'openbaar' bedoeld wordt.

open dag 22 maart

Tijdens een leesles komt een jongen de afkorting 'o.b.s.' tegen, hij vraagt wat dat nog maar weer betekent. Ja, wat betekent dat? Ineens weet de jongen het weer:

...ongelofelijke basisschool, voor alle geloven, ook zonder God...

En zo is het maar net, met andere woorden; Iedereen is welkom!

---

even voorstellen...

Mijn naam is Sandy Sibbald en vanaf de voorjaarsvakantie tot de zomervakantie ben ik tijdelijk werkzaam op o.b.s. Theo Thijssen. Ik werk twee dagen en ondersteun het schoolzorgteam en het managementteam. U zult mij voornamelijk op de maandagen en dinsdagen treffen.

Naast mijn tijdelijke werkzaamheden op deze school, werk ik vast als adjunct directeur op o.b.s. Kloosterveen, tevens een Daltonschool.

Mocht u vragen hebben of even willen kennismaken, loop gerust binnen.

Vriendelijke groet, Sandy Sibbald

---

1 mei, schoolfotograaf en fietscontrole

Op 1 mei komt de schoolfotograaf naar school om foto's van uw kind te maken. Er zullen individuele foto's en foto's in groepsverband worden gemaakt.

Ook op deze dag organiseert de verkeerspleincommissie weer een fietscontrole voor de leerlingen uit groep 3 t/m 8. Met behulp van vrijwilligers wordt er gekeken of de fiets van uw kind voldoet aan alle eisen. Vooral voor de leerlingen van groep 7 is dit van belang, in verband met het naderende verkeersexamen. Het is de bedoeling dat de leerlingen van groep 3 t/m 8 die dag op de fiets naar school komen. Onderstaande brief is onlangs verstuurd. Welke ouder, opa, oma of ander behulpzaam persoon zou op 1 mei willen helpen bij het controleren van de fietsen?

---

uit de schoolgids...

Onderstaande tekst staat in de schoolgids over verjaardagen, trakteren, kinderfeestjes en het uitdelen van uitnodigingen daarvoor. Wilt u hier alstublieft rekening mee houden? U bewijst ons, maar vooral alle leerlingen, er een grote dienst mee. Alvast bedankt.

---

uit de kalender

De komende weken staan er vrije dagen op de kalender. De kalender heeft u in de eerste schoolweek ontvangen. Ook staan de activiteiten en vrije dagen op de digitale kalender op de website vermeld. Hieronder voor u de komende vakantiedagen op een rij:

Vrijdag 14 april en maandag 17 april is de school gesloten i.v.m. goede vrijdag en 2e paasdag.

Maandag 24 april tot en met vrijdag 28 april is er een week vakantie.

Op 4 mei heeft het team een scholingsdag, de leerlingen hebben die dag vrij. Op 5 mei is is er ook een vrije dag i.v.m. de bevrijdingsdag.

---

van de website...               www.obstheothijssen.nl

 

Onderstaande leuke berichten stonden afgelopen periode op de website. Als er een activiteit is geweest staat er vaak snel een beschrijving met foto's van de activiteit online. Leuk voor uw kind en natuurlijk voor u!

Snelste/eerste geslaagde voor de typecursus

Snelste/eerste geslaagde voor de typecursus

Yassin el Morabet is met 141 aanslagen per minuut en 100.00% nauwkeurigheid de snelste en de eerste die geslaagd is voor de typecursus van TICKEN. Uit Yassin’s eigen woorden: “Ik vond het echt leuk om te doen. Ik dacht eerst van nah niet leuk, maar toen ging ik sneller typen. Ik had nooit verwacht dat ik de snelste en de …

Lees verder

---
Lente met onze Theo-Thijssen-kinderen.

Lente met onze Theo-Thijssen-kinderen.

Wow, wat is het mooi... de lente, onze kinderen en vooral deze foto's!  

Lees verder

---
Techniek in groep 1 en 2.

Techniek in groep 1 en 2.

Een emmer vol. Kinderen onderzoeken hoe je een emmer met behulp van een touw omhoog kunt hijsen. Ze moeten touwen aan elkaar knopen als een touw te kort is. Er moet zandbakspeelgoed in de emmer, dan gaan de kinderen takelen en eenmaal boven wordt de emmer weer leeggekieperd!

Lees verder

---
kleuters dansen met dansdocent Lianne Jacobs

kleuters dansen met dansdocent Lianne Jacobs

We hebben al veel bij Lianne geleerd. Ze heeft vaak een koffer mee en daar zit dan een verrassing in. We beginnen elke les met ons zelf wakker maken. Op muziek kloppen we op onze voeten, benen, buik en zo verder. Dan doen we een stop dans en dan leren we iets nieuws. We deden een omadans met doekjes, alsof …

Lees verder

---
'The Voice' van groep 4.

'The Voice' van groep 4.

We wisten al dat er veel talent in groep 4 zat, maar tijdens onze onderbouwshow waarin we The Voice Kids hebben nagespeeld, werd dit helemaal bewezen. Net als de echte show hadden ook wij draaiende jurystoelen en een echte Redroom. Hiernaast hadden alle kinderen een eigen taak tijdens de show. Zo hadden we o.a. een presentatie-duo, een licht- en geluid …

Lees verder

---
openbaar onderwijs

openbaar onderwijs

Afgelopen week was de week waarin het openbaar onderwijs centraal heeft gestaan. De week startte met het debat in het gemeentehuis. Van iedere openbare basisschool uit Assen waren er twee leerlingen afgevaardigd die met elkaar in debat gingen over stellingen als: 'In Marsdijk mag niet naar gas geboord worden'. Onze vertegenwoordigers Paerel en Job konden beiden goed hun mening verwoorden. Afgelopen …

Lees verder

---
Marco: 'Het was leuk om mee te doen'

Marco: 'Het was leuk om mee te doen'

Ik vond het zelfs super om mee te doen. Ik hoop dat ik volgend jaar nog eens mee mag doen en dan hoop ik dat ik win natuurlijk! Ik vond het fijn om voor te kunnen lezen en hoop dat hierdoor nog meer kinderen gaan lezen. Marco Lemminga.        

Lees verder

---

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de gevonden voorwerpen. Deze kunt u altijd vinden in de kast naast de beestenboel. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels, e.d.) worden op het kantoor van Janno neergelegd. Na deze laatste woensdag worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. De waardevolle voorwerpen worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

Sponsor van o.b.s. Theo Thijssen

---