---

6 februari - handelingsplannen - leerlingen vrij

Maandag 6 februari is, zoals u op de kalender kunt zien, een vrije dag voor de leerlingen. Het hele team van o.b.s. Theo Thijssen werkt dan aan de handelingsplannen voor de komende periode. Deze handelingsplannen ontvangt u volgende week via uw kind. Daarnaast krijgt u ook het nieuwe mijnTOP-overzicht (groep 1-8) en het cito-overzicht van uw kind (groep 3-8). De leerlingen van groep 1 en 2 krijgen een uitdraai van het OntwikkelingsVolgModel Jonge Kinderen (OVMJK) mee naar huis.

Wanneer u vragen over deze documenten heeft, kunt u die stellen tijdens het oudergesprek in de contactweek van 13 februari.

---

contactweek

Voor groep 8 is er in de week van 6 februari een contactweek. Tijdens de gesprekken met ouders én leerlingen is de verwijzing naar het voorgezet onderwijs onderwerp van gesprek.

Voor de ouders van de leerlingen in groep 1-5 en 7 zijn er in de week van 13 februari gesprekken gepland. Groep 6 heeft in november al een contactweek gehad. Wanneer u vragen heeft over handelingsplannen of mijnTOP, dan kunt u contact opnemen met de leerkracht.

U heeft voor deze gesprekken al een uitnodiging ontvangen en ook het rooster met geplande gesprekken dat daarbij hoort. Mocht het zo zijn dat de geplande tijd u niet schikt, wilt u dan zelf proberen te ruilen met een andere ouder? Wilt u van een ruiling altijd de leerkracht op de hoogte stellen? Alvast bedankt voor uw medewerking!

---

invalsituatie

Woensdag heeft u onderstaande brief van de directeur-bestuurder van stichting Plateau Openbaar Onderwijs Assen ontvangen over de invalsituatie op de scholen op dit moment. 

Ook op o.b.s. Theo Thijssen was er, mede door de griepgolf, de afgelopen weken veel kunst- en vliegwerk nodig om alle groepen te kunnen bezetten. In sommige groepen hebben er daarom vorige week helaas meer dan twee verschillende leerkrachten voor de groep gestaan. Gelukkig was het niet nodig een groep kinderen thuis te laten blijven. Het is echter niet ondenkbaar dat dit de komende periode eens gaat gebeuren.

Wanneer er, in het uiterste geval, niemand is om de groep van uw kind te begeleiden, dan kan het zijn dat we u een bericht sturen en aangeven dat er geen les op die dag mogelijk is voor uw kind.

Wij zullen er alles aan doen om deze situatie te voorkomen, maar rekenen graag op uw begrip wanneer het op een onverwacht moment toch aan de orde is.

---
slimme vogel 2

slimme februarivogel

De school is meer dan alleen een plek om te leren lezen en rekenen. We doen er alles aan om kinderen voor te bereiden op de toekomst,  vandaar dat er een breed aanbod is op verschillende gebieden. Sommige onderwerpen blijven natuurlijk lastig, maar toch worden we blij wanneer we merken dat er wel iets van blijft hangen. Zo ook bij deze leerling uit groep 7.

De leerling heeft een vervelende schaafwond welke verzorgd wordt door een BHV-er. Er wordt een pleister opgeplakt tot tevredenheid van de leerling. De volgende dag is er echter weer een pleister nodig. De leerling probeert aan een andere leerkracht uit te leggen wat voor pleister hij bedoelt.

'Het was een speciale pleister die niet zo goed plakte, wij hadden thuis ook één en die hadden we gekocht bij de, uhm..., de hypotheek!'

In dit geval was niet alleen de pleister speciaal, maar zeker ook de hypotheek!

---

personeelswisseling

Dewie Drent-Nout (leerkracht groep 4) en Armine Mkrtchyan (vrijwilliger) gaan allebei met zwangerschapsverlof op 27 februari! Wij wensen Dewie en Armine een goed verlof toe en wie weet kunnen we over een paar maanden de twee baby's  bewonderen!

Dewie zal vervangen worden door Kim Kruizinga. Kim is nu ook al elke donderdag in groep 4 en is daardoor een bekend gezicht voor de kinderen. Wij wensen Kim een goede tijd in groep 4 toe.

We hebben Michelle Horstman bereid gevonden de werkzaamheden van Kim over te nemen, we zijn daar zeer content mee. Michelle heeft dit schooljaar ook invalwerk bij ons op school gedaan. Vóór de voorjaarsvakantie zal er een overdracht van de werkzaamheden plaatsvinden, om de overgang zo soep mogelijk te laten verlopen. Wij heten Michelle van harte welkom!

Hieronder ziet u voor welke groepen er vanaf 27 februari iets wijzigt:

groep 5 - Michelle Horstman - donderdag

groep 4 - Kim Kruizinga - hele week

groep 3 - Michelle Horstman - dinsdag

---

enquête

uiterlijk vandaag, ontvangen de ouders van leerlingen in groep 1, 4 en 8 een enquête. Wij willen u vragen deze enquête met een minimaal aantal vragen, in te vullen.

Wij vinden het belangrijk om het onderwijs zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen en verwachtingen die er liggen. Daarom hechten wij veel waarde aan de meningen die ons via deze enquête bereiken. Al een groot aantal jaren peilen we op deze manier de meningen van de ouders.

Wilt u de ingevulde enquête uiterlijk 10 februari op school (laten) inleveren? Alvast onze hartelijke dank!

De leerlingen in de bovenbouw vullen zelf (mogelijk anoniem) ook een vragenlijst in. Wanneer alle antwoorden geïnventariseerd zijn, worden de belangrijkste punten op groepsniveau besproken.

---

van de website...               www.obstheothijssen.nl

 

Onderstaande leuke berichten stonden afgelopen periode op de website. Als er een activiteit is geweest staat er vaak snel een beschrijving met foto's van de activiteit online. Leuk voor uw kind en natuurlijk voor u!

Theo Thijssen Schakers zijn zulke toppers!

Theo Thijssen Schakers zijn zulke toppers!

Zaterdag 28 januari hebben wij meegedaan aan de basisschool kampioenschappen in Assen. Van onze school deden er 15 kinderen mee en het was een zeer geslaagde dag met als resultaat dat we kampioen zijn geworden. We mogen nu meedoen aan de Drentse kampioenschappen op 18 maart. Hieronder vind je de foto's en de eindscore:   1 Theo Thijssen 26 2 …

Lees verder

---
Kunst tijdens de keuzeworkshop.

Kunst tijdens de keuzeworkshop.

  Tijdens keuze waren 16 kinderen druk bezig met het maken van sneeuwuilen. Er werd geschilderd met karton, wattenstaafjes en met de eigen vingers.  

Lees verder

---
Volleybal groepen 5 en 6.

Volleybal groepen 5 en 6.

  Met een meisjes- en een mixed team waren we woensdagmiddag in sporthal Olympus om te volleyballen. We hebben geen beker mee naar school genomen maar wat hebben de jongens en meisjes fantastisch gespeeld. De meisjes hebben een paar wedstrijden verloren en ook nog gelijk gespeeld. Nadia bleef vaak alleen achter op het veld, wat betekent dat ze bijna geen …

Lees verder

---
LI LA Land

LI LA Land

  We hebben stukken ijs bekeken van het ijspaleis. Het vroor afgelopen nachten flink dus juf heeft bakken, schalen en potjes gevuld met water. Ze heeft alles op het dak van school gezet en het water is hard geworden. Van het ijs maakten we een ijspaleis. We hebben geprobeerd een stukje ijs te laten smelten maar dat lukte niet omdat …

Lees verder

---
volleybal 7/8

volleybal 7/8

  druk op dit plaatje om de foto's van deze sportieve happening te zien. Onze sportieve bovenbouwers hebben woensdag j.l. opnieuw de sterren van de hemel gespeeld! Smashbal was een nieuw item op deze sportieve middag. De leerlingen hebben twee bekers gewonnen. Geweldig gedaan, we zijn trots op jullie!        

Lees verder

---
Wat is de winter leuk haaaaa !

Wat is de winter leuk haaaaa !

  Alle klassen zijn vandaag lekker lang naar buiten geweest om te genieten van de sneeuw. Een mooie onderbreking van alle cito-toetsen deze week!   Klik op de afbeelding om de foto's en video's te bekijken.      

Lees verder

---

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de gevonden voorwerpen. Deze kunt u altijd vinden in de kast naast de hoofdingang. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels, e.d.) worden op het kantoor van Janno neergelegd. Na deze laatste woensdag worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. De waardevolle voorwerpen worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

Sponsor van o.b.s. Theo Thijssen

---