---
---

toetsweken

Zoals u op de kalender kunt zien worden er de komende weken bij de leerlingen van groep 2 t/m 8 extra toetsen afgenomen. Naast de reguliere, methode-gebonden toetsen, worden er twee keer per jaar de niet-methode-gebonden toetsen gemaakt.

Leerlingen in groep 2 doen de 'Begintest' van Boom testuitgevers. Leerlingen in groep 3 t/m 8 maken toetsen voor verschillende vakgebieden. Deze toetsen zijn ontwikkeld door CITO.

In de week van 6 februari ontvangt u de resultaten van de toetsen. Deze worden samen met de resultaten van mijnTOP meegegeven.

Wanneer u vragen heeft, kunt u die natuurlijk altijd stellen aan de leerkracht van uw kind.

---
slimme vogel 2

slimme vogel

Vlak voor de kerstvakantie hebben de leerkrachten die BHV-er (Bedrijfs HulpVerlener) zijn weer een ontruimingsoefening georganiseerd. Alle leerlingen, leerkrachten en gasten stonden keurig binnen de gestelde tijd buiten. Doordat er regelmatig geoefend wordt, bleven de leerlingen opvallend rustig en wist een ieder goed wat er verwacht werd.

Toch vraagt zo'n oefening, zeker bij jonge kinderen, wel om een nagesprek. Wanneer er in de kleuterklas nagepraat wordt over het belang van een de ontruimingsoefening komen er uiteraard allerlei vragen naar boven.

Eén van de kinderen vraagt:

"Is er ook al eens écht brand geweest in de school?". 

De leerkracht antwoordt: "Zolang ik op school werk, is dit nog nooit gebeurd". Dat is blijkbaar geruststellend…

“Ooo, dus zo’n 380 jaar ofzo.” J

---

wisselingen in het team

Zoals u weet is Bauke Waslander sinds november werkzaam als interim directeur. Omdat hij niet de hele week op school aanwezig is, wordt een aantal taken uitgevoerd door Heleen Achterop en Helen van der Velde. Hierdoor staat Helen op woensdag niet meer voor groep 1/2b. Zij wordt vervangen door Milou Zwikker. Milou is bekend met de school. Zij werkt op andere dagen in groep 1/2c en groep 6. Het is de bedoeling dat Milou dit schooljaar in groep 1/2b blijft werken op woensdag. We wensen Milou een plezierige tijd toe.

In november moesten we afscheid nemen van één van onze vrijwilligers, Dorien Kooistra. Dorien heeft altijd met veel plezier en enthousiasme gewerkt en niemand wilde haar eigenlijk missen. Het kwam dan ook als een grote verrassing dat Dorien eind december aankondigde dat ze vanaf januari graag als vrijwilliger terug wilde komen! Dorien zal op maandag en woensdag bij de groepen 3 en 4 ondersteunen en op vrijdag is ze in de bovenbouwgroepen. Dorien wensen wij een goede tijd op o.b.s. Theo Thijssen toe.

 

---

ICT upgrade

In juli 2016 is er gestopt met het werken op de tablats via Snappet, daarom hebben de ICT-specialisten van o.b.s. Theo Thijssen zich bezig gehouden met de aanschaf van nieuwe ICT-middelen voor de school. In de onderbouw zijn extra werkstations geplaatst in de werkruimte in de hal en in de groepen. In de bovenbouw staat een laptopkast. De laptops zijn voor individuele leerlingen beschikbaar, maar zijn ook te gebruiken met een hele groep. Sinds deze week is het grootste gedeelte van het apparatuur werkzaam en gebruiksklaar. Iedereen zal zich verheugen op het gebruik ervan!

---

 

Baby, peuter en kleuter markt in Bibliotheek Assen


Op zaterdag 28 januari staat Bibliotheek Assen in het teken van de allerkleinsten tijdens de jaarlijks drukbezochte Baby, peuter en kleuter markt. Bezoek deze dag interessante kraampjes, laat je kinderen schminken, voorlezen en zelf knutselen, ga samen op de foto met de kleine walvis uit het Prentenboek van het Jaar en nog veel meer! Kinderen ontvangen daarnaast een cadeautje bij het gratis lidmaatschap (zolang de voorraad strekt). De Baby, Peuter en Kleuter Markt is van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis!

Kijk op bibliotheekassen.nl/bpkmarkt voor het laatste nieuws rondom de markt, zoals de aanwezige standhouders. 

---

van de website...               www.obstheothijssen.nl

 

Onderstaande leuke berichten stonden afgelopen periode op de website. Als er een activiteit is geweest staat er vaak snel een beschrijving met foto's van de activiteit online. Leuk voor uw kind en natuurlijk voor u!

Een dosis cultuur op de eerste schooldag van 2017.

Een dosis cultuur op de eerste schooldag van 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=F9UsVkAGKp0 De leerlingen van de groepen 5 en 6 begonnen dit jaar meteen met een bezoek aan het Drents Museum. Wat een geluksvogels zeg! (lees verder voor foto's en meer informatie d.m.v. een filmpje over dit poppenhuis)  

Lees verder

---
Kerst 2016

Kerst 2016

hier zijn op het laatste nippertje de foto's van het kerstdiner! we wensen iedereen ,nogmaals, een heerlijke vakantie toe!

Lees verder

---
DE MAN MET HET STENEN HART: een try-out theatervoorstelling.

DE MAN MET HET STENEN HART: een try-out theatervoorstelling.

Garage TDI gaat de leerlingen van de groepen 3,4,5 en 6 een voorstelling voorschotelen over de man met het stenen hart. Wat voel je als je een hart van steen hebt en blijft hij ook voor altijd van steen?  

Lees verder

---

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de gevonden voorwerpen. Deze kunt u altijd vinden in de kast naast de hoofdingang. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels, e.d.) worden op het kantoor van Janno neergelegd. Na deze laatste woensdag worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. De waardevolle voorwerpen worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

Sponsor van o.b.s. Theo Thijssen

---