Sint Nicolaas - 5 december

Op maandag 5 december zullen we de Sint en zijn pieten weer verwelkomen op school. De hele dag zal dan ook in het teken van dit feest staan.

De groepen 1 t/m 4 en de groepen 5 t/m 8 hebben ieder een eigen programma. Leerlingen mogen uiteraard verkleed op school komen! De Sinterklaascommissie heeft deze dag voorbereid en georganiseerd. Wij rekenen op een gezellige dag, met mooi weer en veel plezier!

Onderstaand bericht stond onlangs op de website:

bovenbouwinformatie Sinterklaasfeest

bovenbouwinformatie Sinterklaasfeest

Jaja het is weer bijna Sinterklaas!   De start van het feest begint natuurlijk met het lootjes trekken! Dat doen we op vrijdag 18 november. Je moet dan een klein verlanglijstje maken met je naam erop. Dus bedenk wat je graag wilt vragen. Het cadeau heeft als richtprijs: € 5,00 . Voor het kind waar jij het lootje van hebt …

Lees verder

---

slimme decembervogel

Een leerling moet onderstaande som uitrekenen:

 

De leerling kijkt de meester aan en zegt: “Maar meester dat kan toch helemaal niet? Het is toch halfvolle yoghurt?"

BLP legt ons duidelijk geen windeieren, want de groene leerspier 'vindingrijkheid'* is al goed getraind bij deze leerling!

 

* De leerspier 'vindingrijkheid' is opgebouwd uit de volgende vaardigheden:

koppelingen maken, vragen stellen, voortbouwen, verbeelden, logisch redeneren.

---

vernieuwd rapport

In de week van 19 december krijgt uw kind (leerlingen groep 3 t/m 8) het rapport mee naar huis (zie kalender). Het rapport zal er iets anders uit zien dan u gewend bent. Er wordt sinds dit schooljaar gewerkt met nieuwe methoden voor taal, spelling en lezen in een groot deel van de groepen. Deze nieuwe methoden maakten kleine aanpassingen aan ons rapport noodzakelijk. Ook is het rapport nog meer toegespitst op de groep waar een leerling in zit.

Uw kind krijgt de rapport-bladzijde mee naar huis. U kunt deze bladzijde toevoegen aan de hiervoor speciaal bedoelde rapportmap die u in het bezit heeft.  

Wanneer u vragen heeft kunt u die natuurlijk altijd aan de leerkracht van uw kind stellen.

---
RTV Drenthe opent voedselbankactie op OBS Theo Thijssen.

voedselbankactie - 7 december

RTV Drenthe opent op o.b.s. Theo Thijssen!

Zoals elk jaar worden er op o.b.s. Theo Thijssen producten ingezameld voor de voedselbank. Ook dit jaar is dat zo, RTV Drenthe komt deze keer op school om de actie te openen!

Omdat we de startlocatie zijn voor de voedselbankactie van RTV Drenthe besteden we dit jaar extra aandacht aan de opening van de actie.

Rond 9.45 uur komen verschillende personen die te maken hebben met de actie op school om de aftrap te doen. Radio en tv maken een verslag. Om 10.30 uur ronden we de opening weer af. De opnames van die dag worden in het RTV voedselbankjournaal uitgezonden.

Het zou fijn zijn als de leerlingen van ons op woensdag -of eerder- al producten mee naar school zouden kunnen nemen (zo geven we meteen het goede voorbeeld).

Na deze dag blijven de kratten, waar de producten in verzameld worden, tot vlak voor de kerstvakantie op school staan. U kunt dus ook na 7 december nog producten inleveren!

De productenlijst van 2016:

pasta, rijst, blikgroente, blikvlees, blikken met bami/nasi, aardappelpuree, houdbare zuivel, koffie, thee, koffiemelk, suiker, bak- en braadolie, toiltetpapier, luiers (5 en 6), shampoo, deodorant, douchegel

---

kerstmaaltijd - 21 december

Zoals u op de kalender kunt zien, is woensdag 21 december de kerstmaaltijd. Alle leerlingen worden dan op school verwacht.

Vanaf 17.00 uur zijn leerlingen en ouders/verzorgers van harte welkom op het plein. Er is de mogelijkheid om een drankje te drinken en er wordt voor een muzikale omlijsting gezorgd!

De klaargemaakte gerechten kunnen tussen 17.00 uur en 17.20 uur naar binnen worden gebracht. Het is niet mogelijk op school nog iets op te warmen. Tevens kunt u dan bij de leerkracht aangeven wat er met uw klaargemaakte gerecht moet gebeuren, wanneer daar iets van overblijft. Omdat we niet voor alle klassen serveerbestek hebben op school, willen we u vragen dat zelf bij het gerecht mee te leveren als dat nodig is (voorzien van naam).

Om 17.30 uur verzamelen de leerlingen zich per groep bij hun eigen leerkracht op het plein, vervolgens gaan alleen de leerlingen met hun leerkracht naar binnen.

Om 19.00 uur kunt u uw kind ophalen uit de klas. We gaan er vanuit dat alle leerlingen worden opgehaald. Wanneer uw kind zelfstandig naar huis mag, dient u dit aan te geven bij de leerkracht.

---

parkeerproblemen

Het is een gegeven dat er weinig parkeermogelijkheden rondom de school zijn. Van omwonenden is de vraag gekomen of bezoekers van school niet willen parkeren voor uitritten, omdat dit uiteraard vervelende én gevaarlijke situaties oplevert. Ook zijn er problemen bij de parkeerplaats bij het hek van de school aan de Sluisstraat. Het verzoek om daar niet aan de stoep te parkeren, maar enkel in de daarvoor bedoelde vakken.

We weten dat er niet veel parkeergelegenheid is rond de school. U kunt gebruik maken van de parkeerplaats bij de Ekke Faberflat, de parkeerplaats bij de flat aan de Sluisstraat, de parkeerplaats bij de Pabo en u kunt parkeren in de zijstraten van de Troelstralaan. Dringende vraag is om ook het fietspad vrij te houden. Alvast bedankt voor de medewerking!

---

 

uit de schoolgids - afmelden leerling

Kan uw kind door ziekte niet op school komen, wilt u dit dan zelf voor schooltijd even telefonisch (0592-820620) doorgeven.

Als er geen bericht van u op school ontvangen is,  neemt de conciërge zo mogelijk voor negen uur telefonisch contact met u op. Deze regeling is bedoeld om te voorkomen dat kinderen onderweg iets overkomt, zonder dat u of wij daarvan weten.

 

---

van de website...               www.obstheothijssen.nl

 

Onderstaande leuke berichten stonden afgelopen periode op de website. Als er een activiteit is geweest staat er vaak snel een beschrijving met foto's van de activiteit online. Leuk voor uw kind en natuurlijk voor u!

wow wow wow PIETENGYM!
---
OEI! Rommelpieten

OEI! Rommelpieten

De rommelpiet was op bezoek woensdagnacht. Het was een puinhoop in de klassen. Hij had een mooie tekening op de deur gemaakt en in de schoenen een pakje gestopt. Dank je wel Piet.

Lees verder

---
Speel je mee in Li La Land?

Speel je mee in Li La Land?

De kleuters leren spelend in LiLaLand. In oktober maakten de kinderen letterliedjes met  hun toeters. In november maakten de kinderen een mooie mandela.  

Lees verder

---
dansen met kleuters (filmpje)

dansen met kleuters (filmpje)

Dansdocente Lianne Jacobs dans samen met de kleuters de sterren van de hemel! (klik op het plaatje voor het filmpje)  

Lees verder

---
Sinterklaastheater 'Paniek in het pietenhuis'

sinterklaastheater 'Paniek in het pietenhuis'

In een lange rij gingen we met de groepen 2 en 3 naar theater de Kolk. Hier aangekomen moesten we in de hal wachten. De kinderen keken naar het plafond en zagen hier blauwe doeken zweven. Daarna mochten we de grote zaal in. Alle kinderen kregen een eigen stoel en toen begon de voorstelling. Huispiet was op zoek naar hoofdpiet. …

Lees verder

---
gevonden voorwerpen

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de dan uitgestalde gevonden voorwerpen. Direct daarna worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels e.d.) worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

sponsors van o.b.s. Theo Thijssen

warenhuis Vanderveen

warenhuis

Vanderveen

---