afwezigheid directeur

 

Beste ouders en verzorgers,


Zoals u wellicht heeft vernomen is  mevrouw Zwiers, directeur van o.b.s. Theo Thijssen, al enige tijd afwezig. Dit heeft onze zorg en aandacht. Wij zijn blij dat de bouwcoördinatoren samen met het onderwijsteam ervoor zorgen dat de dagelijkse gang van zaken op school goed verloopt.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact met mij opnemen, tel. 0592-820500.

 

Paul Moltmaker,

Directeur bestuurder Plateau

---

mijnTOP planning

Vandaag, vrijdag 7 oktober, krijgen alle leerlingen de mijnTOP planning voor dit schooljaar mee naar huis. Op dit overzicht is af te lezen welke planning er voor elk vak is gemaakt. Deze planning is niet nieuw voor u, dit zijn de afspraken die gemaakt zijn in juli, tijdens het gesprek in de contactweek.

Wel is het zo dat er voor de groepen 4, 5 en 6 vanaf dit schooljaar gewerkt wordt met een nieuwe methode voor taal en spelling (taalverhaal.nu en taalverhaal.nu/spelling). Doordat deze methode werkt met 6 toetsen per leerjaar (i.p.v. de 8 toetsten bij de vorige taal- en spellingmethode), treft u een wijziging aan in de planning voor de vakken taal en spelling.

In de week van 1 november ontvangt u het overzicht met de eerste meting er op.

Wanneer u vragen over het overzicht heeft, kunt u die stellen aan de leerkracht van uw kind.

---
slimme vogel 2

slimme oktobervogel

Wie alvast in de stemming van de Kinderboekenweek met als thema 'Voor altijd Jong' wil komen, kan even een kleutergroep binnenlopen.

Tijdens het kringgesprek gaat het over leeftijden. Er wordt gepraat over hoe oud de kinderen in de klas zijn en aansluitend over de leeftijd van de ouders.

Wanneer de leeftijd opa en oma aan bod komt weet een kleuter echt zeker dat oma al 20 is en opa wel 18!

Heerlijk toch? Op deze manier gaat iedereen zich vanzelf jong voelen!

 

---
Themaweek JONG en OUD

themaweek 'voor altijd jong!'

De komende week staat er een themaweek op het programma. De leerlingen gaan allerlei (leerzame) activiteiten doen die te maken hebben met de Kinderboekenweek 'voor altijd jong!'.  Op de website www.obstheothijssen.nl  kunt u informatie, verslagen en foto's terugvinden van deze week. Op vrijdag 14 oktober sluiten we de week af en zijn belangstellenden om 13.15 uur ook van harte welkom!

 

---

nieuwe leerlingen

Wordt uw kind dit schooljaar 4 jaar en wilt u hem of haar bij ons naar school laten gaan? Dan is het raadzaam een afspraak voor een rondleiding te maken of een aanmeldingsformulier in te vullen, zodat we een plek voor uw kind kunnen reserveren.

 

---

digitale kalender

Op de eerste schooldag heeft u van ons een kalender ontvangen. Deze kalender is ook digitaal te vinden op de website www.obstheothijssen.nl. U kunt de digitale kalender in uw agenda van uw telefoon laden, zodat u altijd op de hoogte bent van de activiteiten op school.

---
kleuters dansen!

kleuters dansen!

Middenin de themaweek krijgen de kleuters hun eerste dansworkshop. Ze krijgen dit schooljaar 15 keer een danssessie van een echte dansdocent. Lianne Jacobs verzorgt deze danssessies. Ze probeert bij thema's aan te sluiten die wij op school behandelen. Meteen in de eerste week zal het Boekenweekthema Jong&Oud dus verwerkt worden in de workshop. Op deze site kunt u foto's of …

Lees verder

---
Prachtige onderbouwshow van groep 1a en 2a.

Prachtige onderbouwshow van groep 1a en 2a.

Konijn Luca geeft een slaapfeest en beer Farid mag ook komen. Beer Ezra wacht met de knuffelbeer in de boom. Uil Merliande brengt hem een uitnodiging van konijn. Beer gaat met zijn pyjama, tandenborstel, schone sokken en een mooi leesboek op pad. Malak houdt de afbeeldingen voor het lied omhoog. Beer loopt door het bos, gespeeld door Essia, Sophie, Merijn, …

Lees verder

---
Speelgoedcontainers gearriveerd!

Speelgoedcontainers gearriveerd!

  De speelgoedcontainers zijn gearriveerd! Vorig schooljaar hebben de kinderen hun best gedaan om zoveel mogelijk suikerbroden te verkopen. Met de opbrengst wilden wij hen  graag nieuw buitenspeelgoed geven en.... dat is gelukt! Vanaf zeer binnenkort kunnen de kinderen met de nieuwe materialen het plein op. We hopen dat het nog lang mooi weer blijft zodat de kinderen er volop van kunnen …

Lees verder

---

leerbedrijf Theo Thijssen

Ook dit schooljaar zijn er weer studenten van het Drenthecollege aanwezig. Deze onderwijsassistenten in opleiding worden begeleid door Heleen Achterop. Alle studenten zijn al in een groep gestart, halverwege het jaar zal er een wisseling plaats vinden.

Hieronder stellen de studenten zichzelf voor:

Hendrik

Ik ben Hendrik Endema, 17 uit Westerbork. In 2015 heb ik het VMBO afgerond en heb ik er voor gekozen om de opleiding: Sociaal Agogisch Werk richting onderwijsassistent, te doen. Dit is een MBO niveau 4 opleiding. Ik zit nu in het 2e jaar en loop stage op O.B.S. Theo Thijssen. Ik heb vorig jaar ook hier stage gelopen in groep 5 en dit jaar loop ik stage in groep 8. Ik heb het erg naar mijn zin hier.

Benne

Hallo! Mijn naam is Benne Broersma, ik ben 17 jaar en kom uit Smilde. Ik doe de opleiding Onderwijsassistent op het Drenthe College Cicero, en zit in mijn 2e leerjaar. Ik loop het hele jaar stage in groep 5 op de maandag en dinsdag. Ik heb hiervoor voor deze opleiding op de Bosvlinder in Hooghal

en stage gelopen, waar ik stage liep in groep 1 & 2. Zelf heb ik de ambitie om later op het middelbaar onderwijs of op het MBO les te geven. De vakken die ik daarin zelf interessant vind zijn, geschiedenis, maatschappijleer en burgerschap. De reden om te kiezen om voor de opleiding te gaan doen die ik nu doe is een snuffelstage die ik in klas 3 van de mavo deed. Ik heb toen een week stagegelopen op mijn oude basisschool, in groep 7. En daarna werd het voor mij wel duidelijk dat ik het onderwijs in wou.

Jeroen

Mijn naam is Jeroen Klok en ik ben 17 jaar oud. Ik loop op de maandag in groep 6 stage en op dinsdag in groep 7. Ik loop het hele schooljaar stage op de maandag en dinsdag. Ik doe de opleiding THBO-SAW onderwijsassistent op het Drenthe College. Ik zit momenteel in het 2e jaar. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik graag met kinderen werk en ik wil graag het onderwijs in.

Vorig schooljaar heb ik stage gelopen op CBS de Borg. Ik had toen voor die school gekozen omdat het een startende Daltonschool is. Daarom heb ik nu voor Theo Thijssen gekozen omdat het volledig Dalton is.

Janneke

Ik ben Janneke Rademaker; 19 jaar.Ik loop stage op OBS Theo Thijssen in groep 1/2d op de woensdag, donderdag en vrijdag. Mijn stageperiode loopt tot mei 2017.  Ik doe de opleiding THBO-SAW onderwijsassistent op het Drenthe College in Assen. Ik zit in het laatste (3e) jaar.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om muziek te maken. Ik speel piano en sinds kort gitaar. Verder vind ik het leuk om spellen te spelen met het gezin, af te spreken met vriendinnen en creatief bezig te zijn. Thuis hebben we altijd huisdieren gehad. Op het moment hebben we een speelse en enthousiaste hond en een kat die graag knuffelt. Als bijbaan pas ik op; dit vind ik super leuk om te doen. 

Lisanne

 

Ik ben Lisanne Grit en ik ben 18 jaar oud.
Ik woon samen met mijn ouders en zusje in Wapse.
In het weekend of in mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om met vrienden af te spreken, een leuke film te kijken, dingen te bakken of wat te tekenen. Ik vind het leuk om toneel te spelen, naar het theater of een tv opname te gaan. Verder ga ik graag op vakantie, om veel van de wereld te zien. In volg de opleiding THBO-SAW; onderwijsassistent aan het Drenthe college te Assen, ik zit nu in mijn laatste (3e) leerjaar. Na dit jaar ga ik als alles mee zit naar de PABO.

Hiervoor liep ik stage in Diever op Obs de Singelier in de groepen 1,2 en in de combinatie klas 3/4. Dat vond ik erg leuk maar ik wou ook graag kijken hoe het op een Dalton school z’n werk gaat, dus vandaar dat ik nu hier stage mag lopen. Ik loop een half jaar stage op Obs Theo Thijssen in groep 3 op de dagen; woensdag, donderdag en vrijdag. Ik heb het nu al erg naar mijn zin, en vind het leuk om te zien hoe het dalton onderwijs in elkaar zit.
Hier wil ik graag nieuwe vaardigheden leren en daar sta ik voor open. Het komende half jaar ga ik met veel enthousiasme en plezier doen.

 

Lenny

 

Ik ben Lenny Slotboom en ik ben 18 jaar.
Ik woon samen met mijn ouders, en hond in Assen.
Ik vind het leuk om met vrienden af te spreken, film te kijken of met de hond te wandelen.
Na school werk ik nog als caissière bij de Poiesz. Dit vind ik erg leuk om te doen.

Ik studeer aan het Drenthe college te Assen. Hier doe ik de opleiding THBO-SAW en de richting onderwijsassistent. Op dit moment zit ik in het 3de en laatste jaar van mijn opleiding. Hiervoor heb ik op 2 scholen stage gelopen: CDS de Borg en het Kompas. Op CDS de borg heb ik 1 jaar stage gelopen. Hier heb ik groep 1,2,5 en de combinatie groep 6/7 gehad. Doordat ik in deze groepen heb gelopen, merkte ik dat groep 1 en 2 mijn voorkeur had. Daardoor heb ik in mijn stage op het Kompas een half jaar in de combinatie groep 1/2  gelopen. Op beide scholen heb ik het erg naar mijn zin gehad. Ik ga een half jaar stage lopen op OBS Theo Thijssen in groep 1/2c. Dit doe ik nu zo’n 4 week, en ik heb het erg naar mijn zin. Ik kijk uit naar het komende half jaar!

 

Cecilia

Mijn naam is Cecilia Sapulette, ik ben 19 jaar en woon in Assen. Ik loop stage in groep 1/2 bij juf Elly en volg de opleiding SAW Onderwijsassistent aan het Drenthe College, ik zit nu in het tweede jaar. Mijn stage periode is een jaar stage. In het eerste jaar heb ik stage gelopen op de Borg in groep twee.

---

studenten Pabo 'De Eekhorst'

Onlangs zijn er drie studenten van Pabo 'De Eekhorst' (de Pabo aan de overkant van onze school) begonnen. De leraren in opleiding kunt u dus aantreffen in de groep. Hieronder stellen ze zichzelf aan u voor:

Pepijn

Ik wil mij graag even voorstellen. Mijn naam is Pepijn Fleddérus, 26 jaar en woonachtig in Hooghalen. Dit schooljaar ben ik aanwezig als stagiair op OBS Theo Thijssen. Momenteel zit ik in het derde leerjaar van Pabo de Eekhorst te Assen. Het komend halfjaar ben ik te vinden in groep 7 bij meester Pascal. Op de maan- en dinsdagen loop ik stage, maar ook twee keer per half jaar ben ik een hele week in de klas.

Naast lesgeven doe ik veelal aan sporten als fitness en zwemmen. Verder ben ik ook graag creatief en digitaal bezig.

Inmiddels loop ik alweer twee weken stage en mijn eerste indruk is erg positief. Op mijn opleiding zijn wij op het moment bezig met passend onderwijs, een naar mijn mening zeer passend onderwerp bij deze school. Ik hoop en verwacht dat ik op deze school een positieve bijdrage kan leveren aan goed onderwijs voor alle kinderen.

Mocht u nog vragen hebben, schroom niet en spreek mij gerust aan.

Ilse

Ik ben Ilse Kleefman, 26 jaar en woon samen met mijn vriend en zijn zoontje in Assen.

Sinds september loop ik stage op de maandag en dinsdag bij juf Dewie in groep 4. In 2014 ben ik gestart op de PABO in Assen. Na jaren werken in de recreatie heb ik voor een switch gekozen waar ik zeker geen spijt van heb. Naast school ben ik actief bij de ritmische gymnastiek vereniging in Zuidlaren, zing en acteer ik graag en werk ik in de weekenden als horecamedewerker. Ik zal het komende halfjaar als stagiaire op Theo Thijssen aanwezig zijn. Ik heb er erg veel zin in!

 

Roy

Mijn naam is Roy van der Velde en ik ben net begonnen aan mijn stage in groep 1/2B. Dit houdt in dat ik op maandag en dinsdag op school aanwezig ben. Ik studeer aan de Pabo in Assen waar ik op dit moment bezig ben met het derde leerjaar. Ik ben 22 jaar, woon in Smilde en hou van voetballen, hardlopen en vele andere sporten. Ik heb al gemerkt dat groep 1/2B een hele leuke klas is en ik heb veel zin om er samen met de leerlingen een geweldig half jaar van te maken!

---

BSO Theo Thijssen - nieuws

 

Even een stukje van bso Theo Thijssen.

Ook wij zijn weer fris van start gegaan na de zomervakantie, wij zijn net als op school alweer een aantal weken onderweg. Bij ons zijn nieuwe kinderen op de bso gekomen en er zijn een paar die inmiddels afscheid van ons hebben genomen. Wij hebben de warme weken goed doorstaan, het was wel erg warm op de locatie, daarom hebben wij de koelte buiten op het schoolplein gezocht en naast de pabo bij het klimtoestel. Er is met water gespeeld en wij hebben vaak ijs gehad en hebben watermeloen gegeten en veel water gedronken (de beste dorstlesser).

Op bso Theo Thijssen hebben wij een leuke groep kinderen, ze spelen allemaal gezellig met elkaar.  Na school spelen wij vaak nog even op het schoolplein. Afhankelijk van het weer nemen wij drinken en koekjes mee zodat de kinderen nog lang buiten kunnen spelen.

Er wordt volop gefietst, in de zandbak gespeeld en gesleept met spullen voor andere creatieve acties. Op de bso zelf word het vaak nog doorgetrokken in de speelruimte en in de gymzaal.

Afgelopen dinsdag hebben Quinten en Fuad een breakdance les gegeven. Alle kinderen hebben eraan meegedaan.

Als U denkt ik ben nieuwsgierig  of u heeft vragen over de bso, u kunt altijd langs komen, de deur staat voor u open. Wij zijn op school herkenbaar buiten aan een zwart shirt of witte jas met het ASKA logo erop.

Locatie Bso Theo Thijssen

06-16092773 (open op maandag, dinsdag en donderdag)

Of U kunt info vinden op  www.aska.nl

---
---
gevonden voorwerpen

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de dan uitgestalde gevonden voorwerpen. Direct daarna worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels e.d.) worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

sponsors van o.b.s. Theo Thijssen

warenhuis Vanderveen

warenhuis

Vanderveen

---