---

Daltonvisitatie

Vandaag hadden we namens de Nederlandse Daltonvereniging 2 visiteurs op bezoek om te kijken of we nog voldoen aan de nieuwe daltoneisen.

We zijn trots te mogen melden dat we een verlenging hebben gekregen van onze Daltonlicentie voor de komende 5 jaar. Binnenkort ontvangen we het volledige visitatieverslag. In de volgende nieuwsbrief zullen we u hiervan op de hoogte brengen.

We bedanken de ouders die namens onze school met de visitatiecommissie hebben gesproken.

---

Avond 4-daagse

A.s. donderdag worden de tasjes aan de deelnemers van de avond4daagse uitgedeeld in de klassen (m.u.v. groep 8 deze ontvangen hem op maandag i.v.m. schoolreis)

In deze tas vindt u o.a. een brief (of meerdere brieven indien u zich aangemeld heeft als begeleider) en de groepsindeling (niet bij kinderen die op de vrijdagavond lopen). Wij verzoeken u om deze brieven aandachtig door te lezen, zodat u weet wat er van deelnemers/ begeleiders verwacht wordt.

Nog enkele aandachtspunten/aanvullingen op de brief:

• Kom op tijd en zoveel mogelijk op de fiets. Het parkeerterrein bij ACV en de Bonte Wever wordt autovrij, er kan met auto's geparkeerd worden bij het Provinciehuis of Vincent van Gogh (Salland).

• In het tasje vindt u een keycord met naamkaartje van uw kind als u uw kind zelf begeleid. Als uw kind in een groepje mee loopt krijgt het kind de keycord van zijn/haar begeleider. Op het kaartje staat het telefoonnummer wat u hebt vermeld op het inschrijfformulier. Verzoek aan de begeleiders om zijn/haar telefoonnummer nog achterop de naamkaartjes te schrijven met een watervaste stift. Als u uw kind weer ophaalt, keycord graag weer inleveren bij de begeleider. Op vrijdagavond moet de deelnemer zijn/haar keycord inleveren bij het aan- en afmeldpunt en krijgt daarna zijn/haar medaille. We willen graag de keycords de komende jaren weer kunnen gebruiken. Ook borstnummers moeten op vrijdagavond weer worden ingeleverd.

We wensen alle deelnemers en begeleiders een plezierige avond4daagse!

De avond4daagse commissie

---

Juf Sigrid terug van zwangerschapsverlof

Vanaf komende vrijdag staat juf Sigrid weer voor groep 3. Op maandag zal haar ouderschapsverlof vervangen worden door juf Gea, die het zwangerschapsverlof ook al vervangen heeft. Juf Gea zal de groepjes van de dinsdag en woensdag van de bovenbouw weer begeleiden tot de zomervakantie en zal tot de terugkeer van juf Joline op donderdag werken in groep 1/2a.

Door de verschuivingen van onze invalcollega's zal er ook in andere groepen nog iets veranderen.

Juf Kim zal vanaf volgende week weer op donderdag tot de zomervakantie werken  in de groep van juf Dewie, op maandag in groep 4 en op woensdag in groep 1d (tot de terugkeer van juf Joline)

---

Groep 8

Vanaf de kerstvakantie was de leerkracht van groep 8 steeds meer bezig met het begeleiden van sociale interactie tussen de leerlingen en moest er regelmatig bijgestuurd worden op het gedrag van een aantal leerlingen. Ook het gedrag op social media van een aantal leerlingen zorgde voor verstoringen in de omgang met elkaar. De leerkracht was volop bezig met sturen op gedrag, samenwerken en omgaan met elkaar. Dit werd echter als onplezierig ervaren door de kinderen die zich prima gedroegen en elke keer alle preken moesten aanhoren. Dit heeft ons er 6 weken geleden toe doen besluiten de groep op te delen in 2 groepen. De groep die gewenst gedrag vertoonde zat bij meester Reinier en de groep die we op verschillende gronden ten aanzien van sociaal/emotionele ontwikkeling iets wilden leren, zat bij juf Kim. In een email en een ouderbijeenkomst hebben we alle ouders van de groep op de hoogte gebracht.

Onze daltonschool biedt leerlingen veel vrijheden tijdens het werken. Dit kan alleen als kinderen ook om kunnen gaan met deze vrijheden en verantwoordelijkheid, daarvoor gelden hele duidelijke regels en afspraken in de school. We hebben er voor gekozen om met de groep van juf Kim volop aan de slag te gaan met het stellen van persoonlijke doelen en het werken hier aan, positief omgaan met elkaar. Er was even geen mogelijkheid tot het werken op de gang, keuzecursussen enz.

Voor de leerlingen in deze groep was vanaf het begin duidelijk dat ze na langdurig goed gedrag te hebben laten zien en het bereiken van hun persoonlijke doelen weer terug zouden mogen naar de groep. Inmiddels is dit voor het overgrote deel van de groep weer gelukt. We denken dat dit voor deze leerlingen misschien even een wat minder leuke periode was op school, maar merken dat ze enorm veel geleerd hebben. We denken dat ze hier in het voortgezet onderwijs nog veel aan gaan hebben.

Vorige week hebben we een politieagent op bezoek gehad in groep 8 om les te geven in het omgaan met social media. Alle gevaren en risico's werden duidelijk voor de leerlingen. We merken dat dit behoorlijk indruk heeft gemaakt op de kinderen. Deze les is zeker voor herhaling vatbaar in de komende jaren.

---

Parttime of fulltime

Tot en met dit schooljaar was  er voor gekozen om leerkrachten die voor de groep staan fulltime te laten werken. Hier is ooit voor gekozen vanwege het werken op eigen niveau van de leerlingen, het lastig kunnen overdragen van de coachrol en dus de eenduidigheid in begeleiding van de leerlingen.

Vanuit het team kwam de vraag of het ook mogelijk zou zijn om 4 dagen te werken als groepsleerkracht. We hebben dit uitgebreid besproken in het team en de MR en alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. We hebben vastgelegd dat groepsleerkrachten minimaal 4 dagen voor de groep moeten staan vanaf volgend schooljaar en dat maximaal 2 leerkrachten de groep mogen begeleiden binnen 1 week.

---

Parkeren rond de school

Van omwonenden (Sluisstraat) komt de vraag of ouders/verzorgers niet willen parkeren voor hun uitritten. Het is heel vervelend als je weg moet en je er niet langs kunt vanwege "foutparkeerders".

We beseffen ons dat er niet heel veel parkeergelegenheid is rond de school. U kunt gebruik maken van de parkeerplaats bij de Ekke Faberflat, de parkeerplaats bij de flat aan de Sluisstraat, de parkeerplaats bij de Pabo en u kunt parkeren in de zijstraten van de Troelstralaan.

---
Het praktisch verkeersexamen

Het praktisch verkeersexamen

Om 11.20 uur donderdagochtend 12 mei was het zo ver, het PRAKTISCH VEKEERSEXAMEN. Ieder had een vestje aan met daarop een nummer, en iedereen moest wachten op zijn beurt. De route was duidelijk aangegeven. Veel kinderen hadden de route al een keer gefietst.En nu maar afwachten, we hopen natuurlijk dat iedereen is geslaagd. Een bedankje aan alle ouders die meegefietst hebben.

Lees verder

---
Rat & spider

Rat & spider

Deze voorstelling gaat over  'The Big Dance Competition' in een sporthal. Margot maakt een ‘rat-dance’, ze zoekt nog een partner. Bas maakt een ‘spider-dance’. Alleen! Bas houdt van solo. Bas houdt van spooky en duister, met vette moves en coole tricks. Margot houdt van uitbundig en vrolijk, met veel glitter en glamour. Op woensdagmiddag is er maar een danslokaal beschikbaar …

Lees verder

---
Sponsoractie

Sponsoractie

Vanmorgen kwam bakker Fleddérus met een vrachtwagen vol suikerbroden op school. Hierna zijn alle broden van de sponsoractie uitgedeeld in de groepen. Om kwart over twaalf was de prijsuitreiking op het plein. Groep 5 heeft de meeste broden verkocht en hebben met de klas een workshop bij de bakkerij gewonnen. Verder werden er in de onder- en bovenbouw prijzen uitgereikt aan de kinderen …

Lees verder

---
Denkspeldag 2016

Denkspeldag 2016

Vanmorgen hebben we onze traditionele denkspelmorgen gehad. Voor iedere denksport werd gestreden om de prijzen. De leerlingen die een beker hebben gewonnen voor een van de onderdelen stratego, dammen, schaken, rummikub of vier op een rij zijn te bewonderen in het fotoalbum.  Het was het weer een hele geslaagde en gezellige morgen voor de kinderen van de bovenbouw. Klik op de foto's voor het …

Lees verder

---
BMX/MTB workshop

BMX/MTB workshop

 Tijdens de grote keuze is de bovenbouw afgelopen vrijdag bij FC Unitas BMX geweest. 24 kinderen konden mee om de nieuwe crossbaan te bekijken en uit te proberen. Gelukkig waren er verschillende ouders, die mee wilden als begeleiding. Om half 1 zijn wij vertrokken vanaf school, zodat om kwart voor 1 het programma kon starten. De groep werd in tweeën …

Lees verder

---
Westerbork groep 8

Westerbork groep 8

Groep 8 is naar herinneringscentrum kamp westerbork geweest.  Klik op de foto's voor een album verslag of de video, of volg de onderstaande links. https://goo.gl/photos/QmeU5v4fGCoaA8uM9     https://goo.gl/photos/CHDgJgVkAE7aB8Ew6

Lees verder

---
Struikelstenen schoonmaken

Struikelstenen schoonmaken

Groep 6, 7 en 8 hebben vandaag in de stad struikelstenen schoongemaakt. Struikelstenen zijn kleine koperkleurige gedenkplaatjes ter nagedachtenis aan joodse mensen en verzetsstrijders die in de 2e wereldoorlog door de Duitsers zijn vermoord. Ze zijn geplaatst op het adres waar de mensen woonden en liggen daardoor verspreid door de stad. Klik op de foto voor een filmveslag of volg …

Lees verder

---
Kinderboerderij groepen 1 en 2

Kinderboerderij groepen 1 en 2

Gisteren gingen we met de groepen 1 en 2 naar de kinderboerderij. Onderweg hebben de begeleiders het verkeer een paar keer stilgelegd. De automobilisten en fietsers moesten geduldig wachten tot onze heeeeele lange rij veilig aan de overkant was. Na een mooie wandeling door het bos, waar we van alles zagen en hoorden, kwamen we aan bij kinderboerderij de Hofstede. …

Lees verder

---
Superbike groep 7 en 8

Superbike groep 7 en 8

Klik op de foto om de film te zien, of volg onderstaande link.   https://goo.gl/photos/ANJsRQJHehZCiqqG7  

Lees verder

---
apps

schoolapp

De o.b.s. Theo Thijssen beschikt over een eigen school-app. Via de app kunt u met een smartphone snel naar onze schoolinformatie. Een handige toegevoegde waarde is dat ziekmeldingen via de app kunnen plaatsvinden. De in-gesprek-toon van de telefoon is daarmee verleden tijd ’s morgens vroeg rond acht uur.

Lees online.

---

Heeft u vragen of opmerkingen voor de oudervereniging, ze zijn te
bereiken via het mailadres: oudervereniging@obstheothijssen.nl

 

---

telefoonnummer gewijzigd

Het telefoonnummer van de school is gewijzigd en is nu:

0592-820620

Het oude nummer zal nog enige tijd ook beschikbaar blijven

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

sponsors van o.b.s. Theo Thijssen

warenhuis Vanderveen

warenhuis

Vanderveen

---