---

Studiedag Plateau 29 maart 2016

Vorige week hebben alle personeelsleden van Plateau een gezamenlijke studiedag gehad. Het thema was: "Elke dag anders".

Welke dilemma's komen we tegen in de dagelijkse praktijk en hoe handelen we vervolgens. In een viertal workshops zijn we geleid door de vele facetten van ons reageren en handelen in verschillende situaties.

 Welke keuze maak je als je moet kiezen uit twee kwaden? Iets doen leidt tot een ramp, maar iets niet doen ook. Welke keuze maak je en op welke gronden doe je dat?

We hebben persoonlijke verhalen gehoord van indrukwekkende voorvallen die veel impact hebben op het functioneren van een leerkracht, deze verhalen waren een samenvoeging van de vele verhalen die de personeelsleden van Plateau hebben meegemaakt.

Wat doe je als er een gebeurtenis op school plaatsvindt, die veel impact heeft op het team, de kinderen en hun ouders. Hoe communiceer je dan? Wie informeer je het eerst en welke stappen onderneem je vervolgens.

En als laatste workshop hebben we ons eigen dilemma opgeschreven, waarvan een aantal in het middagprogramma van opmerkingen zijn voorzien door een panel van deskundigen.

Tijdens het middagprogramma in de Nieuwe Kolk presenteerden vijf deskundigen hun dilemma, ingrijpende gebeurtenissen die hun leven hebben veranderd. Indrukwekkend om ook van een burgemeester, ex-wethouder, brandweercommandant, ex-marinier, schoolleider in het VO en fysiotherapeut te horen voor welke dilemma's zij in hun werk zijn komen te staan en wat ze daarvan hebben meegenomen in hun verdere leven.

---

Koningsspelen 2016

In tegenstelling tot de datum die in de agenda staat (26 april),
worden de Koningsspelen gehouden op 22 april. Dit is de landelijke dag voor de
Koningsspelen, waarbij wij aansluiten. Dit betekent dat we starten met een gezamenlijk ontbijt. De onderbouw heeft vervolgens een sportief circuit. De bovenbouw heeft deze dag een aangepast programma, maar gaat daarnaast ook gewoon aan het werk.

Groep 8 gaat op deze dag op excursie naar Westerbork. Hierdoor hebben we er voor gekozen om de denkspeeldag voor groep 5 t/m 8 te houden op dinsdag 26 april, zodat alle groepen hieraan kunnen deelnemen.

---

Verkeer

Gordelcontrole

Vrijdag 17 maart zijn door 2 vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen, gordelcontroles uitgevoerd. Van de volwassenen en kinderen die gecontroleerd zijn, (81) hadden 15 mensen (waaronder 9 kinderen) geen gordel om.

Tijdens de tweede controle op 1 april hadden 4 mensen (1 kind) van de 139 gecontroleerde personen geen gordel om.

 

Verkeersexamen

Het theoretisch verkeersexamen van groep 7 vindt komende donderdag (7 april) plaats. Het praktisch verkeersexamen hebben ze op donderdag 12 mei, hiervoor hebben ze een goedgekeurde fiets nodig.

---

Nieuwe vertrouwenspersoon van Plateau openbaar onderwijs

 

Vraag, klacht of vermoeden van ongewenst gedrag.

Bij mij, Irma van Beek, kan iedereen die verbonden aan obs Theo Thijssen vertrouwelijk terecht. Dat geldt voor alle medewerkers, ouders en leerlingen. Je kunt bij mij terecht als je rondloopt met een vraag, een klacht of een vermoeden over of van ongewenst gedrag.  

Het kan een vraag, klacht of vermoeden zijn over iets  wat jou persoonlijk betreft, speelt in je directe werkomgeving of bij een andere groep.

Het kan om een leerkracht gaan, een collega maar ook om een groep collega’s, een leidinggevende of een manager.

Kortom het kan gaan over iedereen die in dienst is van de Theo Thijssen én Plateau.

Rondlopen met een vraag, klacht of vermoeden van ongewenst gedrag is vaak vervelend en kost meestal veel energie.  Als je jouw vraag, klacht of vermoeden  open met iemand, een leerkracht of leidinggevende kunt bespreken is dat prettig.

Dan kan er iets mee gedaan worden en is een gesprek met mij in de regel niet meer nodig.

 Soms zijn er zaken op het gebied van ongewenst gedrag waarvan je  bijvoorbeeld niet weet….

….naar wie je toe kan om het te bespreken

….wie je verder kan helpen met datgene waarmee je zit

….hoe je het precies moet vertellen

….wat je met je klacht of vermoeden moet of kunt doen

….of je het wel wilt vertellen in de organisatie, of juist niet

….hoe je het best zo’n kwetsbare kwestie kunt aankaarten

….hoe het gaat als je een klacht of melding van ongewenst gedrag doet

….of het wel om ongewenste omgangsvormen gaat

Dit en nog meer denkbare vragen kun je in vertrouwen met mij bespreken.

Waarom bespreken van je vraag, klacht of vermoedens?

Het is belangrijk om een vraag, klacht of vermoeden van ongewenst gedrag te bespreken.  Niet alleen om jou te helpen, dat natuurlijk in eerste plaats, maar dat wat jij ervaart kan ook een signaal zijn dat iets laat zien over het reilen en zeilen van obs Theo Thijssen.  Wat gaat niet goed, wat kan beter. Het bespreken kan dan ook mee helpen te voorkomen  dat zaken uit de hand lopen en erger worden.    

Vertrouwelijk gesprek en jij bepaalt.

Als je een vraag, klacht of vermoeden graag vertrouwelijk wilt bespreken, aarzel dan niet.  Je kun mij altijd bellen om te overleggen en als je wilt maken we een afspraak om je vraag, klacht of vermoeden te bespreken. Mijn ervaring is dat het altijd helpt dat wat je lastig vindt of dwars zit te bespreken.

Daar nemen we dan ook alle tijd voor. In ons gesprek kun je vertellen wat je is opgevallen. Je kunt je verhaal kwijt en vaak is dat al een hele opluchting. Samen bespreken we je vraag, klacht of vermoeden en jij bepaalt zelf wat je er mee doet of wilt. Samen zetten we het op een rijtje en ik geef je informatie en advies over welke stappen er mogelijk zijn. Bij die stappen kan ik je begeleiden.

Jij bent en blijft degene die de regie heeft en dus bepaalt wat er gebeurt. 

 Contact

Neem gerust contact op, ook als je vragen hebt naar aanleiding van dit artikel.

Irma van Beek, Vertrouwenspersoon

irma@irmavanbeek.nl; 06-53800811

Ik ben gecertificeerd en geregistreerd Vertrouwenspersoon. Dit betekent dat ik me houd aan gedragscodes, zoals geheimhouding en onder andere zorg dat mijn kennis actueel is. 

                       

---

Avond 4-daagse

De Avond4daagse vindt dit jaar plaats van dinsdag 31 mei t/m vrijdag 3 juni 2016.

Uw kind krijgt binnenkort daarover een brief met aanmeldformulier mee naar huis. 

 Voor de avond4daags zijn wij nog mensen nodig die mee willen lopen als begeleider. Op maandag 23 mei om 19.30 uur is er een informatieavond op school voor ouders die een groep begeleiden. Op deze avond wordt er o.a. informatie verstrekt over wat er van u als begeleider verwacht wordt.

Ook zijn wij nog dringend op zoek naar mensen die willen helpen bij de catering op de 5 km. Mocht u willen helpen kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier.

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier. Lever dit in vóór woensdag 13 april 2016. Daarna is deelname via school gesloten. Je kind is pas ingeschreven als het inschrijfgeld is betaald.

---
Asser voorleeskampioenschap 2016

Asser voorleeskampioenschap 2016

    16 maart was het zover voor Joey. Hij mocht onze school vertegenwoordigen bij de Asser kampioenschappen. Deze werden gehouden in Het Schakelveld in Baggelhuizen. Er waren in totaal 16 deelnemers die mochten plaats nemen op de grote voorleesstoel. Voor iedere kandidaat waren er vijf minuten beschikbaar. Daar valt onder: jezelf voorstellen, kort iets vertellen over je boek en …

Lees verder

---
Dode hoek training groep 8

Dode hoek training groep 8

Groep 8 heeft vandaag voorlichting gehad over 'de dode hoek'. Volgend jaar zal deze groep 8 in de brugklas zitten en daardoor vaker met de fiets naar school gaan.       "Ik vond het best wel eng, want je ziet echt bijna niets!"       Een vrachtwagen kwam langs om de kinderen te laten zien en ervaren wat een …

Lees verder

---
schaaktoppers in Noord Nederland

schaaktoppers in Noord Nederland

Vandaag, zaterdag 19 maart, kwamen de schakers in actie tijdens de Noord Nederlandse kampioenschappen. Aan het einde van de ochtend werd de reis naar De Wilp gemaakt en daar werd gestreden tegen de 9 beste schaak-scholen van de provincie Groningen en Drenthe. Een spannende, lange dag. De kinderen wisten te presteren onder spanning en druk, in opperste concentratie. Ezra en Leon speelden …

Lees verder

---
Onderbouwshow groep 1/2b

Onderbouwshow groep 1/2b

Vrijdag 18 maart was het dan eindelijk zover. Na een week hard oefenen, mochten wij onze show opvoeren. 's Ochtends kwamen de kinderen van de onderbouw kijken en 's middags de mensen die we hadden uitgenodigd.  De show hadden we zelf bedacht met hulp van het boek  'Wat fijn dat wij vriendjes zijn!'. Het verhaal ging over een koetje. Het koetje was geboren met vier gekleurde …

Lees verder

---
Nienke heeft haar typediploma!

Nienke heeft haar typediploma!

Vanaf de herfstvakantie is een groepje leerlingen zelfstandig bezig met een cursus blind typen met 10 vingers. Deze cursus wordt online gevolgd en de leerlingen kunnen hier thuis en op school aan werken. Wanneer er goed en regelmatig geoefend wordt, kan er een typediploma gehaald worden. Nienke Lukens uit groep 8 heeft na 3 maanden intensief oefenen haar typediploma gehaald! …

Lees verder

---
apps

schoolapp

De o.b.s. Theo Thijssen beschikt over een eigen school-app. Via de app kunt u met een smartphone snel naar onze schoolinformatie. Een handige toegevoegde waarde is dat ziekmeldingen via de app kunnen plaatsvinden. De in-gesprek-toon van de telefoon is daarmee verleden tijd ’s morgens vroeg rond acht uur.

Lees online.

---

Heeft u vragen of opmerkingen voor de oudervereniging, ze zijn te
bereiken via het mailadres: oudervereniging@obstheothijssen.nl

 

---

telefoonnummer gewijzigd

Het telefoonnummer van de school is gewijzigd en is nu:

0592-820620

Het oude nummer zal nog enige tijd ook beschikbaar blijven

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

sponsors van o.b.s. Theo Thijssen

warenhuis Vanderveen

warenhuis

Vanderveen

---