---

Oudergesprekken

Komende week vinden de oudergesprekken weer plaats. Wij krijgen regelmatig vragen van ouders over de mogelijkheid om na een scheiding apart een oudergesprek te mogen voeren. Ons bestuur Plateau heeft hiervoor de volgende richtlijn (gebaseerd op landelijk beleid), die wij als school volgen:

Ouders, die beiden door de leerkracht geïnformeerd willen worden over de ontwikkeling van hun kind tijdens een spreekavond, worden verzocht om ook als ze niet samen wonen op één adres, toch samen naar het oudergesprek te komen. Samen hetzelfde horen als ouders biedt vele voordelen voor de ouders en indirect voor het kind. Het voordeel voor de leerkracht is dat beide ouders precies dezelfde informatie krijgen en elkaars vragen horen. Wij verzoeken u dan ook om als u beiden informatie wenst, samen te komen.

Alleen in het geval van een conflictsituatie of verstoorde omgangsregeling zijn wij natuurlijk bereid om beide ouders apart te informeren. In principe is de spreekavond niet bedoeld voor stiefouders, zij kunnen geïnformeerd worden door de partner.

---

Thijsjesraadactiviteit

Hallo allemaal,

Er komt weer een grote Thijsjesraad activiteit aan op donderdag 25 februari.

De onderbouw en de bovenbouw gaan een leuke dag tegemoet.

We starten om 8.30 uur met een gezamenlijke activiteit op het plein.

De bovenbouw gaat daarna een sporttoernooi doen en de kinderen van de onderbouw gaan allemaal verschillende spelletjes doen.

We hopen dat het een leuke dag wordt!

Groetjes Robin van Hamont en Robin Kelder van de Thijsjesraad

 

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie start op vrijdag 26 februari. We wensen iedereen een fijne vakantie en zien alle kinderen graag weer terug op maandag 7 maart.

---

Gevonden voorwerpen

In de afgelopen periode zijn er weer veel spullen blijven liggen op school. Deze zullen we uitstallen in de onderbouwhal van 23-26 februari. Voor de vakantie gooien we de overgebleven spullen weg. Dus kijk nog even als u spullen mist.

---
foto schaken

Schaaktoernooi

Zaterdag 30 januari heeft onze school mee gedaan aan het Asser scholen kampioenschap schaken. Op school krijgen we schaaklessen van meester Pascal. We hebben eerst een schoolkampioenschap gehouden om te kijken wie er aan het Asser kampioenschap mee mochten doen. De oudste kinderen moesten 9 wedstrijden spelen en de jongste kinderen 7 wedstrijden. In de oudste categorie zaten 3 leerlingen van …

Lees verder

---

Paolo de Zebratemmer

De groepen 1 en 2 zijn vanmorgen naar de voorstelling 'Paolo de Zebratemmer' van Veilig Verkeer Nederland geweest. De theatervoorstelling draait om een zoektocht door het verkeer. Samen met de kinderen uit groep 1 en 2 gaat Paolo op zoek naar Seef de Zebra. Seef blijkt te zijn ontsnapt uit het circus en Paolo heeft de hulp van de kinderen …

Lees verder

---
IMG-20160129-WA0004

Themadag groepen 1,2,3: Respect

29 januari hebben we in de onderbouw een themadag gehad. Deze themadag ging over respect. We zijn eerst in de eigen klas gestart met het liedje: iedereen is anders. https://www.youtube.com/watch?v=7uQo_9ZY__c Hierna gingen de kinderen naar verschillende klaslokalen om daar iets te leren over respect. In het speellokaal hebben de kinderen met juf Dewie geleerd wat Rots is en wat Water is. …

Lees verder

---

Slimme vogel

In groep 1/2 a werd een liedje gezongen over Eskimo's. Hier wilden de kinderen graag meer over weten. In een informatief boek stond een stukje Eskimotaal. Ze kwamen er achter dat het woord school "Illy havik" was. Waarop een van de kinderen reageerde: "Havik, dat is een school waar mijn zus misschien naar toe gaat, of naar het VMBO".

---
apps

schoolapp

De o.b.s. Theo Thijssen beschikt over een eigen school-app. Via de app kunt u met een smartphone snel naar onze schoolinformatie. Een handige toegevoegde waarde is dat ziekmeldingen via de app kunnen plaatsvinden. De in-gesprek-toon van de telefoon is daarmee verleden tijd ’s morgens vroeg rond acht uur.

Lees online.

---

Heeft u vragen of opmerkingen voor de oudervereniging, ze zijn te
bereiken via het mailadres: oudervereniging@obstheothijssen.nl

 

---

telefoonnummer gewijzigd

Het telefoonnummer van de school is gewijzigd en is nu:

0592-820620

Het oude nummer zal nog enige tijd ook beschikbaar blijven

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

sponsors van o.b.s. Theo Thijssen

warenhuis Vanderveen

warenhuis

Vanderveen

---