---

Kerstviering

De Kerstmaaltijd staat gepland op woensdag 16 december.

Vanaf 17.00 uur bent u allen hartelijk welkom op het plein. Op het plein kunt u weer een drankje krijgen en luisteren naar een muzikale omlijsting.

De klaargemaakte gerechten kunnen op woensdag 16 dec. tussen 17.00 uur en 17.20 uur naar binnen worden gebracht. Het is niet mogelijk op school nog iets op te warmen. Ook kunt u dan aan de leerkracht doorgeven wat er met het eten moet gebeuren als er nog iets over blijft. Omdat we niet voor alle klassen serveerbestek hebben op school, willen we u vragen dat zelf bij het gerecht mee te leveren als dat nodig is (evt. met uw naam erop/eraan)

Om 17.30 gaan de kinderen met de leerkracht naar binnen en om 19.00 uur kunt u uw zoon of dochter weer ophalen uit de klas.

Voedselbank

De afgelopen 5 jaren hadden we aan de kerstperiode ook een goed doel gekoppeld: de voedselbank. Zoals u vast wel weet is er in Nederland een steeds grotere groep kinderen  die onder de armoedegrens leeft. Die groep is sinds vorig jaar zelfs nog groter  geworden. We willen daarom ook dit jaar weer een inzamelingsactie voor hen houden. We hebben de actie dit jaar gekoppeld aan de grote voeselbank-actie van RTV-Drenthe!

RTV Drenthe heeft een uitgebreid verhaal op haar site staan:  http://www.rtvdrenthe.nl/voedselbank (contr + klik voor koppeling)

De dozen met ingebrachte spullen zullen op uiterlijk donderdag 17 december door de kerstcommissie naar de voedselbank worden gebracht. We hopen ze weer net zo blij te kunnen maken als vorig jaar!

Met vriendelijke groet, de Kerstcommissie.

---

Verkoop SuperMirthe’s Lichtpuntjes

Vanavond ( woensdag 16 december) zal Liedeke van Spronsen haar SuperMirthe’s Lichtpuntjes verkopen in een kraam op het schoolplein.

SuperMirthe's Lichtpuntjes zijn handgemaakte en kleurrijke kaarsen. Liedeke is ze gaan maken nadat Mirthe vorige jaar op 4 jarige leeftijd overleed aan de hersentumor die ze had.

Met de kaarsen geeft ze symbolisch het Licht van Mirthe door en van degenen die in gedachten bij ons zijn, wanneer de kaars wordt aangestoken.

Van elke kaars die er verkocht wordt gaat een deel naar het goede doel: de VOKK (vereniging ouders kinderen en kanker).

Om de kaarsen te kunnen blijven maken, heeft Liedeke kaarsrestanten nodig.

Ongetwijfeld heeft u in deze tijd van kaarsjes branden ook restanten kaarsvet over, die kan Liedeke heel goed gebruiken om weer nieuwe kaarsen van te maken

De restanten kunnen op school ingeleverd worden bij Jarno, dan zorgt hij ervoor dat ze bij Liedeke terechtkomen.

Alvast bedankt!

 Wil je meer weten over de Lichtpuntjes, op de facebook pagina zijn alle ontwikkelingen te volgen of op de website:

www.supermirtheslichtpuntjes.nl

---

Actueel

Juf Tineke is al enige tijd afwezig vanwege een heup operatie. Haar herstel verloopt voorspoedig en we verwachten dat zij na de kerstvakantie weer hersteld zal zijn. Zij zal dan de extra groepjes van groep 3 en 4 weer begeleiden.

Juf Sigrid mag met zwangerschapsverlof vanaf 8 januari. Zij zal volledig worden vervangen door juf Gea. Gea draait de week na de kerstvakantie al mee in de groep, om te zorgen voor een goede overdracht. Ook kent zij de kinderen van groep 3 al in verband met de vervanging van juf Tineke.

Juf Joline is ook zwanger en mag vanaf 2 februari met zwangerschapsverlof. Haar werkzaamheden in groep 4 op maandag en in groep 1d op woensdag zullen worden vervangen door juf Kim. Kim zal ook de extra begeleiding op de dinsdag blijven doen en de donderdag in groep 1/2 b.

De donderdag in groep 1/2a zal vervangen worden door juf Milou, zij zal na de kerstvakantie kennis komen maken. Zij zal op woensdag ook de begeleiding doen van leerlingen van groep 4 t/m 8 die extra ondersteuning krijgen.

---

Kalender en vrije dagen

In de kalender op de website ontbraken de vakanties en vrije vrijdagen nog. Deze zijn inmiddels ingevuld. Het is handig om uw telefoon opnieuw te synchroniseren met de website om dit bij te werken.

Komende vrijdag zijn de kinderen vrij en start de kerstvakantie.

Wij wensen iedereen een heel fijne vakantie en gezellige feestdagen. We zien de kinderen graag terug op maandag 4 januari.

---
Creatieve kerstdag groepen 1-4

Creatieve kerstdag groepen 1-4

Vandaag klonken er allerlei gezellige kerstmuziekjes uit de lokalen in de onderbouw. De kinderen hadden een creatieve kerstdag. Alle kinderen hebben een kerstlichtje en een placemat gemaakt, die morgenavond gebruikt zullen worden tijdens het kerstdiner. Er werd nog gekeken naar een pinguïnfilm en de kinderen hebben binnen en buiten gespeeld. Het was een gezellige dag, waarbij de kinderen elkaar goed geholpen  en …

Lees verder

---
De bovenbouwshow

De bovenbouwshow

Vrijdag 11 december was het dan eindelijk zover: De bo-boshow, volledig bedacht, georganiseerd en gepresenteerd door onze Thijsjesraad. Kinderen die graag mee wilden doen, konden zich inschrijven via een opgavelijst, zodat de Thijsjesraad een mooi programma kon samenstellen. In totaal wilden 9 acts hun talent laten zien tijdens deze show. En het talent was zeer uiteenlopend! Van een poppenkaststuk tot …

Lees verder

---
RTV Drenthe op obs Theo Thijssen

RTV Drenthe op obs Theo Thijssen

Afgelopen donderdag was RTV Drenthe op school om een filmpje te maken over onze deelname aan de actie voor de voedselbank. Er werd een spannend filmpje gemaakt met kinderen van groep 8 en daarna kwamen Quinten, Robin en Escra nog aan het woord namens de Thijsjesraad. Elk uur waren we 2 keer te zien. Om kwart voor 11 waren we …

Lees verder

---
Sinterklaas en zijn pieten op de Theo Thijssen

Sinterklaas en zijn pieten op de Theo Thijssen

Deze week kregen wij het bericht dat Sinterklaas dit jaar met een helikopter bij ons op school zou komen. De kinderen van de onderbouw zijn daarom donderdagmiddag de hele middag bezig geweest om een grote 'H' op het schoolplein te tekenen. Op deze manier was de landingsplaats duidelijk zichtbaar voor vliegpiet. Vanmorgen bleek dat de regen de 'H' had weggespoeld. …

Lees verder

---
Speculaasconcert in de Nieuwe Kolk

Speculaasconcert in de Nieuwe Kolk

  Op dinsdag 1 december zijn we met de groepen 2 en 3 naar het Speculaasconcert in de Nieuwe Kolk geweest. Bij aankomst moesten we even wachten voor we de theaterzaal in mochten. Tijdens het wachten hebben we de cadeautjes verzameld voor het dagje Sinterklaas. We willen de ouders bedanken voor hun bijdrage. Toen iedereen plaats had genomen in de theaterzaal …

Lees verder

---
Unicef op bezoek

Unicef op bezoek

  20 november is de dag van de kinderrechten. Vanmiddag hebben Henny en Irene van Unicef een gastles gegeven over de 41 rechten die de kinderen in de hele wereld hebben. Natuurlijk zijn de 41 rechten die kinderen hebben teveel om te bespreken in een uur. Daarom was er een selectie gemaakt. Kinderen hebben recht op: onderwijs, bescherming tegen kinderarbeid,familie, …

Lees verder

---
gevonden voorwerpen

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de dan uitgestalde gevonden voorwerpen. Direct daarna worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels e.d.) worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

---
apps

schoolapp

De o.b.s. Theo Thijssen beschikt over een eigen school-app. Via de app kunt u met een smartphone snel naar onze schoolinformatie. Een handige toegevoegde waarde is dat ziekmeldingen via de app kunnen plaatsvinden. De in-gesprek-toon van de telefoon is daarmee verleden tijd ’s morgens vroeg rond acht uur.

Lees online.

---

Heeft u vragen of opmerkingen voor de oudervereniging, ze zijn te
bereiken via het mailadres: oudervereniging@obstheothijssen.nl

 

---

telefoonnummer gewijzigd

Het telefoonnummer van de school is gewijzigd en is nu:

0592-820620

Het oude nummer zal nog enige tijd ook beschikbaar blijven

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

sponsors van o.b.s. Theo Thijssen

warenhuis Vanderveen

warenhuis

Vanderveen

---