---

Actueel

De school heeft ervoor gekozen om in schooljaar 2015-2016 een start te maken met de invoering van BLP (building learning power). Dit programma kan gezien worden als een goed bij dalton passende vorm van werken aan nieuwe vaardigheden die belangrijk zijn voor het leren en werken in de 21e eeuw. Het betreft een traject van 3 jaar, de leerkrachten volgen dit jaar 5 scholingsbijeenkomsten. In de lessen wordt vorm gegeven aan deze nieuwe manier van leren. We houden u op de hoogte via de Infothijs.

---
Lampionnetje lopen Ekke Faberflat

Lampionnetje lopen Ekke Faberflat

Woensdag 11 november was het eindelijk zover! We mochten lampionnetje lopen. Om 10.30 uur kwamen er meerdere ouders die samen met ons richting de Ekke Faberflat gingen. We hadden onze mooie lampion mee en natuurlijk een tas waarin we de snoepjes konden doen. Eenmaal binnen mochten wij in kleine groepjes langs de deuren. Dat was best spannend en vooral heel leuk. De …

Lees verder

---
11 november

11 november

De wintertijd is ingegaan en de avonden zijn weer donker. Voor de kinderen betekent dit dat 11 november er weer aan komt.                 Daarom zijn we in de onderbouw begonnen met het maken van de lampionnen. Alle kinderen hadden voor de herfstvakantie al een mooie lampion uitgekozen. Maandagmiddag werd er in de hele onderbouw ijverig geknipt, geprikt, geplakt en geverfd. Volgende …

Lees verder

---
Onderbouwshow van groep 1-2 c

Onderbouwshow van groep 1-2 c

  Het is weekend en de kinderen van deze groep gaan dan allerlei verschillende dingen doen. Marijke wil van iedereen weten wat ze gaan doen. Lynn en Djeslyn gaan naar de bakker.  Jari en Tycho gaan naar de kapper. Imad en Ceylin  maken een wandeling. Het regent en dat geeft niet want ze hebben een paraplu. Lisa, Dewi en William hebben regenlaarzen aan en een …

Lees verder

---

Slimme novembervogel

Het gebruik van tijdsindicaties zijn voor jongere kinderen soms lastig. Als je het even niet meer weet dan maak je er gewoon zelf één.

Zo vertelde een kleuter in de kring een verhaal over eergisteren en de dag daarvoor : "weergisteren".

---

Sinterklaas

Sinterklaas is met zijn pieten afgelopen zaterdag weer aangekomen in Nederland. De rommelpieten zijn al een keertje op bezoek geweest, zij komen volgende week donderdag nog eens terug (de deur zal hierdoor later opengaan). Op 4 december brengen de Sint en zijn pieten een bezoekje aan onze school. Spannend hoor, wij hebben er al zin in!

---

Nieuwe leerlingen

In de afgelopen periode zijn de volgende kinderen bij ons op school gestart:

groep 1: Bregje, Jolie, Tygo, Lisa, Danny, Ceylin, Nehir, Danjella, Merliande en Noreen

groep 3: Nagham

groep 5: Kerim

groep 8: Desiree

Wij wensen al deze kinderen een hele fijne tijd op obs Theo Thijssen.

---

Jarigen

22 november Nisrin, 24 november Jens, 26 november Benthe, 29 november Nova Douwes, 30 november Krista, 2december Djévano, 3 december Nienke de Blaauw, 3 december Finn, 5 december Jesse Broekema, 6 december Jasmin, 9 december Tessa Ludeking, 9 december Rooble, 10 december Erryn 9, 11 december Eva ten Brink, 14 december Oona, 14 december Rohit,  14 december Quinten Jacobs, 14 december Senna Nicolai.

Wij wensen al deze kinderen een heel fijne verjaardag toe!

 

 

 

---

Activiteit

Maak je eigen vetbol: Op zondag 29 november gaan we vetbollen maken in het Duurzaamheids Centrum bij de kinderboerderij in het Asserbos.Wat is er leuker om straks, in je tuin, de vogeltjes te zien die komen snoepen van je eigen gemaakte vetbol.Je kan ook een leuke vogel in elkaar knutselen en je kan meer te weten komen over hoe je de tuin vogelvriendelijker kan maken.Na afloop krijg je een zoekkaart mee met de vogeltjes die je in je tuin kan verwachten.

Wanneer:Zondag 29 november tussen 13 tot 16 uur.Het is een inloop activiteit. Dus je kan aanschuiven wanneer je wilt.                                                                                            Voor wie:Kinderen onder begeleiding van een ouder.                                                  Waar:DuurzaamheidsCentrum (DCA) in het Asserbos Bosrand 2.                                 Kosten:Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!

 Vriendelijke groet,      Jan Dekker      Natuur en Milieu Educatie

---
gevonden voorwerpen

gevonden voorwerpen

Op de laatste woensdag van de maand kunt u even een kijkje nemen tussen de dan uitgestalde gevonden voorwerpen. Direct daarna worden de overgebleven spullen verwijderd. Ze gaan dan naar een goed doel of eventueel in de container. Waardevolle voorwerpen (horloges, sleutels e.d.) worden wel door Janno bewaard.

Lees online.

---
apps

schoolapp

De o.b.s. Theo Thijssen beschikt over een eigen school-app. Via de app kunt u met een smartphone snel naar onze schoolinformatie. Een handige toegevoegde waarde is dat ziekmeldingen via de app kunnen plaatsvinden. De in-gesprek-toon van de telefoon is daarmee verleden tijd ’s morgens vroeg rond acht uur.

Lees online.

---

Heeft u vragen of opmerkingen voor de oudervereniging, ze zijn te
bereiken via het mailadres: oudervereniging@obstheothijssen.nl

 

---

telefoonnummer gewijzigd

Het telefoonnummer van de school is gewijzigd en is nu:

0592-820620

Het oude nummer zal nog enige tijd ook beschikbaar blijven

---
Assen beweegt

Assen beweegt

U kunt altijd nog even kijken op de website van Assen beweegt om te zien of er nog leuke bewegingsactiviteiten op het programma staan.

 

Lees online.

---

sponsors van o.b.s. Theo Thijssen

warenhuis Vanderveen

warenhuis

Vanderveen

---