Hofstede groep 1 en 2

bezoek Hofstede groep 1-2 07Op woensdag 9 april zijn de groepen 1 en 2 naar de kinderboerderij geweest. In een hele lange rij liepen we door het bos naar de kinderboerderij. Uit volle borst zongen de kinderen: ‘we zijn er bijna.’ Eenmaal bij de kinderboerderij aangekomen, gingen de groepen om de beurt naar het vogeleiland, het leslokaal en de dierenweide. Op het vogeleiland mochten de kinderen de vogels voeren. De kalkoenen liepen de kinderen achterna. In het leslokaal mocht iedereen een kuiken en een lammetje aaien. We hebben ook nog salamanders gezien. Ook hebben we een film gezien over jonge dieren zoals biggetjes en kuikentjes. In de dierenweide mochten de kinderen de geiten aaien en lekker spelen. De geiten waren erg nieuwsgierig. Op de terugweg gingen we over ‘de bult’ en mocht iedereen met zijn maatje naar beneden rennen. Na een ‘zware’ tocht terug konden de kinderen direct naar huis. We kunnen terug kijken op een leerzame, gezellige en vooral droge ochtend. Bij deze willen we alle ouders bedanken die als begeleider mee zijn geweest!