10 April Nationale Buitenlesdag

klik op deze foto voor een link naar gr 5 foto’s&filmpjes.

Wat een stralende dag! Prima weer voor de Nationale Buitenlesdag. Dit jaar doen wij als school voor het eerst mee met deze dag. Naast het “gewone” buitenspelen hebben de leerkrachten vele buiten lessen gegeven.

De groepen 1 en 2 hebben een lentewandeling door de wijk gemaakt. Samen met hun maatje moesten de kinderen allerlei lente afbeeldingen in het echt zien te vinden en daarna een kruis zetten op het papier. De kinderen hebben de narcissen, de bloesems, de honden, een kat, het gras, de zon, de vijver en hondenpoep gezien.

De groepen 2/3 en 3 hebben ’s middags een prachtige lentewandeling gemaakt. De kinderen gingen lentewoorden opzoeken en de letters van deze woorden aankruisen in hun alfabet.

Groep 4 heeft het automatiseren van de tafels geoefend. Rennen van de ene kant van het speelbord, naar de andere kant en tegelijkertijd het antwoord bedenken.

Groep 5 en 6 hebben een spellingestafette gedaan, waarbij de letterzetter en de letterrover aan bod kwamen.

Groep 7 heeft geoefend met het automatiseren.

Groep 8 heeft allerlei spelletjes gespeeld. Deze spelletjes hebben prachtige namen: raven en ratten, tiktakboem en knipoogje! 😉

Kortom het was een prachtige en leerzame dag!